Sander Armée hoopt dat Cofidis snel werk maakt van contractverlenging: “Nu de ploeg zeker is van de World Tour, komt het hopelijk snel in orde”

“Ondanks het missen van de Vuelta heb ik toch genoten van mijn seizoen”, zegt Sander Armée. ©  Marc Van Hecke

Terwijl de meesten van zijn collega’s stilaan de remmen dichttrekken, breit Sander Armée nog een verlengstuk aan zijn seizoen. Van 11 tot 18 oktober neemt de 36-jarige renner van Cofidis in Maleisië deel aan de Ronde van Langkawi.

Ief Vertommen

Armée werd dinsdag nog 72ste in Binche-Chimay-Binche, maar reed na de koers rechtstreeks naar het voetbalveld van Bertem-Leefdaal, waar zoon Nelson aan de slag was met de elfjarigen. Verdediger Nelson Armee heeft in zijn sport nog een hele toekomst voor zich, voor vader Sander is dat veel minder het geval. De voorbije twee jaar was het voor de intussen 36-jarige Armée al wachten op een nieuw contract tot ver in het najaar. Nu zou het misschien sneller kunnen gaan.

“Nu we met Cofidis zo goed als zeker onze World Tour-licentie op zak hebben, zetten ze er misschien vaart achter. Al betekent dat nog niet dat ik dan ook meteen zou zeker zijn van een plekje in de ploeg volgend jaar. Nu goed, ik kan me sowieso weinig verwijten. Ik heb de ploeg overal zo goed mogelijk proberen bij te staan en heb geprobeerd mijn steentje bij te dragen in de strijd voor dat World Tour-ticket. Ik was aan de slag in de Ronde van Luxemburg, waar ploegmaat Benjamin Thomas wegens pech in de tijdrit van een zekere ereplaats werd gehouden. In Parijs-Chauny waren we dan wel succesvol met een zege voor onze Italiaanse sprinter Simone Consonni. Vorige zondag in de Famenne Ardenne Classic pakte Axel Zingle dan weer de overwinning. Ook dat was een hele opsteker.”

Vuelta gemist

Mooi einde van het seizoen dus voor Armée, al blijft hij het wel jammer vinden dat de ploeg hem niet selecteerde voor de Ronde van Spanje. “Zeker omdat ik er toch de enige World Tour-zege uit mijn carrière heb behaald. Aangezien er in onze ploeg geen echte kopmannen meegingen naar de Vuelta, zag ik mezelf al in een soort vrijbuitersrol, maar het is de ploegleiding die beslist heeft en ik moet mijn plaats kennen. Nu goed, ondanks alles heb ik toch genoten van mijn seizoen.”

Met als leuke afsluiter volgende week nog de Ronde van Langkawi in Maleisië. “We krijgen er vijf vlakke en twee bergritten voor de wielen geschoven. Wat ik wel leuk vind: mijn seizoen ging van start in de Ronde van Oman en eindigt dus in Langkawi, twee plaatsen waar ik voor dit seizoen nog nooit was geweest.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten