Na een half jaar stilstand: werken aan tram naar Moscou kunnen eindelijk herstarten

De werken aan de Vervaenestraat liggen al maanden stil. ©  Gert-Jan De Proft

Gent -

Ledeberg heeft er maanden op moeten wachten, maar volgende week herstarten de werken aan tramlijn 4. Die liggen al een half jaar stil omdat er een nieuwe vergunning nodig was. Tegen eind 2023 zou de tram na zes jaar opnieuw tot eindhalte Moscou moeten rijden.

Max Dedulle

Al sinds eind 2017 rijdt tram 4 niet meer tot de eindhalte Moscou. Het wegdek van de Jozef Vervaenestraat in Ledeberg was gewoon te slecht geworden en de tramsporen lagen los. In maart 2021 startten De Lijn, Stad Gent en Farys aan de vernieuwing van de straat, de tramsporen en de riolering.

Maar in maart van dit jaar werd bij een controle verontreinigd grondwater vastgesteld in de Vervaenestraat. Om verder te kunnen werken, was een nieuwe vergunning nodig voor onder meer een zwaardere zuiveringsinstallatie. Dat vergde meer tijd dan gedacht, waardoor de werken bijna een half jaar stil lagen. Al die tijd lag de opengebroken straat vol met kiezelstenen en rioleringsbuizen. (lees verder onder de foto)

De werken kunnen volgende week eindelijk herstarten. ©  Gert-Jan De Proft

Werken herstarten

Nu is die vergunning eindelijk in orde. “De aannemer treft de nodige voorbereidingen om de werken weer op te starten in de week van 10 oktober”, klinkt het bij De Lijn. Tot die tijd rijdt er nog een pendelbus tussen de eindhalte in de Ledebergstraat en Moscou. Daarna kan dat niet meer, omdat de bus door de werken zijn traject niet meer kan volgen.

Als alles loopt zoals het moet, zou tram 4 eind 2023 opnieuw tot eindhalte Moscou moeten rijden. Dat is een jaar later dan eerst gepland. “We doen er alles aan om verdere vertraging tot een minimum te beperken”, zegt De Lijn-woordvoerder Karen Van der Sype.

Lees ook

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent