Explosieve relatie eindigt voor rechter: “Hij achtervolgde haar en gaf haar een vuistslag in het gezicht”

De man sloeg zijn partner recht in het gezicht. Ze was daardoor 5 dagen arbeidsongeschikt. © Shutterstock

GENT -

Een Gentse twintiger die af en toe wat klappen aan zijn vriendin uitdeelde, mocht het in de rechtbank gaan uitleggen. Hij achtervolgde haar na een slaande ruzie met de wagen en gaf haar een vuistslag in het gezicht.

Laura Moens

“Normaal gezien ben ik niet agressief, maar zij haalt dat in mij naar boven”, vertelde de 27-jarige man in de rechtbank. De jongeman verloor meerdere keren de pedalen en op 17 juli 2019 liep het compleet uit de hand. Na een stevige ruzie achtervolgde hij zijn vriendin met de auto. nadat hij haar ingehaald, gaf hij zijn vriendin een vuistslag in het gezicht. “Ze was daardoor vijf dagen arbeidsongeschikt”, vertelde de procureur.

De relatie hield daarna nog even stand, maar na de zoveelste agressieve ruzie, vroeg de jongedame op 2 juli 2021 een contactverbod aan. Sindsdien laat hij haar met rust. Hij riskeert voor de klappen en de morele pijn een gevangenisstraf van een jaar en een geldboete van 400 euro. Op 26 oktober beslist de rechter over zijn lot.

De twintiger kan niet goed met zijn agressie om en dat heeft volgens hem alles te maken met zijn moeilijke jeugd. “Ik had geen sociaal vangnet, niemand om op terug te vallen. Ik heb veel domme dingen gedaan, maar ik wil veranderen”, probeerde hij de rechtbank te overtuigen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent