Angèle, Marion Cotillard en Juliette Binoche: ook wereldsterren knippen hun haar af voor Iran

De Belgische popster Angèle, de Franse actrices Juliette Binoche, Marion Cotillard, Isabelle Huppert en Charlotte Gainsbourg, de Britse actrice Charlotte Rampling… In een nieuwe Instagramvideo knippen meerdere wereldsterren hun haren af en betuigen zo steun aan de protesten in Iran naar aanleiding van de dood van de 22-jarige Mahsa Amini.

mtm

Mahsa Amini kwam om het leven op 16 december, drie dagen nadat ze in Teheran was opgepakt door de Iraanse zedenpolitie. De jonge vrouw, die naar de Iraanse hoofdstad was afgereisd om haar familie te bezoeken, zou de kledingvoorschriften in het streng-islamitische land hebben overtreden.

De dood van Amini veroorzaakte wereldwijde protesten, vaak aangevoerd door vrouwen die uit protest hun haren knippen. De betogers krijgen nu ook steun van wereldsterren als Angèle, Marion Cotillard en Juliette Binoche, die in een Instragamvideo van ‘Soutienfemmesiran’ ook hun haren knippen. “Mahsa stierf omdat ze een paar lokken van haar haar liet zien”, zo staat te lezen in een post bij de video. “Haar dood heeft niet alleen Iran maar heel de wereld verontwaardigd en ontroerd.”

Volgens de video hopen de betogers “alleen maar op toegang tot de meest essentiële vrijheden”. “Die mannen en vrouwen vragen om onze steun. Hun moed en waardigheid verplichten ons.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten