Pizzeria Orso opent pop-up op IJzerlaan: “Organisch groeien zonder out of the box te gaan”

Isabelle en Claudio met Georgio en Bobbi. © Victoriano Moreno

Antwerpen -

Pizzeria Orso, al een hele poos een gevestigde waarde op Zurenborg, sluit de komende vier maanden haar deuren wegens verbouwingen. Maar wie verlekkerd is op een kwalitatief gerecht van pizzaiolo’s Isabelle en Claudio hoeft niet te treuren. Niet zo veel verder, op de IJzerlaan, opent het koppel namelijk een pop-up. Aan het concept wordt niet gesleuteld, aan de toekomstplannen wel.

Laurens Van Aert

“De komende vier maanden sluiten we de deuren van ons pand in de Grote Beerstraat. We bouwen een eerste verdieping en nemen het interieur grondig onder handen. In tussentijd wilden we onze activiteiten niet stopzetten, en dus besloten we op zoek te gaan naar een alternatief pand. Via via belandden we op de IJzerlaan”, vertelt eigenares Isabelle Swaeb.

Het interieur van de nieuwe Orso. © Victoriano Moreno

Die locatie bevalt Isabelle en haar man Claudio Leoni ten zeerste. “Klanten beschikken over meer parkeerruimte, het is licht en rustig en er liggen heel wat bedrijven in de buurt. Sommigen kwamen al eens piepen, maar we plannen sowieso nog een flyercampagne. We willen hier organisch groeien.”

“We zijn ook niet van plan om hier volledig out of the box te gaan. De kunstwerken die er hangen zijn te koop en er zijn dubbel zo veel plaatsen, maar voor de rest blijft ons concept ongewijzigd: kwaliteit boven kwantiteit, met acht pizza’s gemaakt van authentieke Italiaanse producten. Daarnaast serveren we uiteraard ook onze eigen natuurwijn, waar we erg trots op zijn.”

Voorgevel van de pop-up. © Victoriano Moreno

Of hun avontuur in de IJzerlaan er in februari definitief opzit, is voorlopig onduidelijk. “De werken op Zurenborg zouden dan afgelopen zijn, maar een exacte datum hebben we niet. Dit wordt in ieder geval een leuke testcase in aanloop naar de vernieuwde zaak. We gaan net iets meer experimenteren en ons stap voor stap ontwikkelen tot een pizzeria slash wijnimporteur. Dat luikje natuurwijnen willen we in de toekomst verder uitbouwen, maar nu focussen we vooral op onze funky nieuwe spot”, besluit Swaeb.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten