Mark van Bommel over zijn verhuis naar Antwerpen: “Ik begin de weggetjes binnendoor op de step al te kennen”

 ©  Wim Kempenaers

Mark van Bommel is nu iets meer dan vier maanden aan de slag als trainer van Royal Antwerp FC. Dat hij zich thuis voelt in het Bosuilstadion is intussen duidelijk, maar ook in Antwerpen vindt de Nederlandse coach steeds meer zijn draai. Toen hij nog in Nederland woonde, trok hij wel eens de Sinjorenstad in om te shoppen. Nu woont hij, net als enkele collega’s van de technische staf, op het Eilandje.

Hannes Van Gael

In een interview in ‘de kennis van wonen’, een maandelijkse bijlage van Heylen Vastgoed in jouw krant, gaf Mark van Bommel een woordje uitleg over zijn verhuis naar Antwerpen. De huidige coach van de Great Old groeide op in Maasbracht, niet ver van de Belgische grens. Zijn spelerscarrière bracht hem in steden als München en Barcelona.

“München was mijn favoriet”, gaf Van Bommel aan in het blad van Heylen Vastgoed. “De kinderen zijn daar opgegroeid, net buiten de stad, en hebben er nog altijd vrienden. Ook voor ons was het een mooie tijd, we kenden er alles. Als voetballer was het anders dan nu. Je traint, laat je verzorgen, eet en bent weg.” Als trainer heeft hij een veel drukker schema. Minder tijd dus om in Antwerpen op verkenning te gaan. Al doet hij wel zijn best.

Met de step

Van Bommel en zijn vrouw zijn naar Antwerpen verhuisd, terwijl zijn kinderen, een tweeling van 20 en een zoon van 18, in Nederland zijn gebleven. Zonen Thomas en Ruben spelen voor de Nederlandse tweedeklasser MVV uit Maastricht. Dochter Renée bouwt aan een tenniscarrière.

“Nu wonen we op het Eilandje en toevallig woont een groot deel van de staf daar ook. Heel wat spelers wonen vlakbij. We komen mekaar niet elke dag tegen, maar spreken soms af om samen iets te eten. Mijn zonen trainen elke dag, net als ik hier. Op vrije dagen komen ze wel eens naar Antwerpen, dan nemen we een stepke en rijden de stad in. Wanneer m’n dochter in de buurt tennist, ga ik ook heel graag kijken. Nu is ze geblesseerd en revalideert ze bij Move to Cure van Lieven Maesschalk. Die zat eerst vlakbij ons appartement, maar verhuisde nu naar de andere kant van Antwerpen. Dat is wel jammer.”

En als Van Bommel alleen de stad in trekt, wat doet hij dan? “Ik heb een druk schema dus als ik hier ben, ben ik gewoon blij om thuis te zijn. Ik neem wel eens een step naar de Nespresso, midden op de Meir, de weggetjes binnendoor begin ik dus te kennen. Ik kom natuurlijk langs musea of historische gebouwen, maar heb nog niet de tijd gehad om te stoppen. Dat komt er zeker nog van.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten