Nieuwe brand in werf voormalig Sheraton-hotel in Brussel

 Het oude Sheraton-gebouw. ©  Kristof Vadino

Op de werf van het voormalige Sheraton-hotel aan het Rogierplein in Brussel is woensdagnamiddag brand uitgebroken. Dat meldt de Brusselse brandweer. De brand is intussen volledig geblust, er vielen geen slachtoffers. De brandweer moest eerder dit jaar al eens uitrukken richting de werf. Toen liet een brandweerman daarbij het leven.

Gilles LiesenborghsBron: BELGA

De brandweer werd woensdag omstreeks 16.30 uur opgeroepen voor rookontwikkeling op de werf. Eenmaal ter plaatse bleek het te gaan om enkele multiplex-platen op het gelijkvloers die vuur hadden gevat. De platen konden gelukkig snel geblust worden. Een tiental arbeiders die op de werf aan de slag waren, hadden zich in veiligheid gebracht en bleven ongedeerd.

Een deel van het gebouw is al opnieuw in gebruik als het Thonhotel, en daar was het brandalarm afgegaan door de rook. De brandweer doet momenteel nog nazicht in dat deel van het gebouw.

De gevolgen van de brand zijn een pak minder groot dan op 16 maart. Toen kwam de 49-jarige brandweerman Jeff Spelmans om het leven tijdens een interventie in het voormalige hotel.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten