Basketbal   Top Division Two  Bavi Vilvoorde

Danny Wouters staat met Bavi voor derby in Anderlecht: “Ian Hanavan zie ik eerder als een vriend dan als een collega”

Danny Wouters. “De derby in Anderlecht wordt een clash tussen ons jonge geweld en de maturiteit van de thuisploeg.” ©  Vel

In de Simonetzaal is het zaterdag tijd voor een eerste derby van het seizoen. RPC Anderlecht krijgt er het bezoek van Bavi Vilvoorde. Bavi-coach Danny Wouters (52) kijkt uit naar het weerzien met Ian Hanavan, die tegenwoordig aan de slag is als trainer van Anderlecht.

Wim Redant

Na een verrassende thuisnederlaag tegen Falco Gent voerde Bavi afgelopen weekend, opnieuw voor eigen volk, Luik vakkundig naar de slachtbank. Met de derby op Anderlecht wacht zaterdag een eerste uitwedstrijd, al is de af te leggen afstand verwaarloosbaar voor de Vilvoordenaars.

Zelfs Wilselenaar Danny Wouters, die in zijn debuutseizoen in Vilvoorde eigenlijk totaal geen binding heeft met de derby, kijkt geweldig uit naar het burentreffen. “Ian Hanavan is een goede vriend van mij. Hij speelde bij Leuven Bears, toen ik er twee jaar lang als assistent aan de slag was. Ook onze laatste transfer Thomas Creppy was er toen actief. Ian was niet alleen een steengoede speler, maar ook een schitterende kerel. We raakten bevriend en organiseerden nadien samen basketkampen. Intussen zie ik hem eerder als een vriend dan een collega. Voor de wedstrijd komt er zeker een innige omhelzing.”

Danny Wouters is een coach met pakken ervaring, maar met zijn transfer naar Bavi Vilvoorde trad de basketfreak toch buiten zijn comfortzone. “Ik startte als coach bij Wilsele. Na drie jaar trok ik via twee jaar Aartselaar naar Pitzemburg, waar ik het zes jaar lang uitzong. Na twee jaar als assistent-coach bij Leuven Bears en drie jaar als T1 bij Zuiderkempen was ik vijf jaar lang hoofdcoach bij Leuven Bears B. Vorig jaar leidde ik een jeugdproduct bij Aarschot. Bavi betekent nu een nieuw hoofdstuk bij een ambitieuze club, maar ik ben in elk geval al terechtgekomen in een warme familieclub.”

Alleen zege telt

Voor de derby op Anderlecht gaat Wouters voor niets anders dan de zege. Als uittredend vicekampioen wil hij met Bavi niet achterop geraken in de titelstrijd. “Tegen Falco werden we genekt door Robbe Van Den Bossche, die goed was voor 32 punten. Defensief zijn we daar door de mand gevallen. Tegen Luik tapten we gelukkig uit een ander vaatje.”

Anderlecht won intussen ruim in Esneux en lijkt dus opnieuw een pittige tegenstrever voor Bavi. “Het wordt een zware dobber. Adam Hall en Fred Marbaix speelden in het verleden nog in Vilvoorde en zorgen ongetwijfeld voor een warme ontvangst. Stéphane Moris komt dan weer uit eerste klasse. Het wordt een clash tussen ons jonge geweld en de maturiteit van de thuisploeg.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten