Brandbeveiliging voorkomt erger bij veiligheidsspecialist Prosafco: “We hebben daar fors in geïnvesteerd”

Het personeel was al volledig geëvacueerd toen de brandweer toekwam. ©  sbr

Roeselare -

Het brandveiligheidssysteem bij Prosafco, de firma op de Ovenhoek die gespecialiseerd is in alles wat met veiligheid te maken heeft, bleek woensdagmiddag goed te werken. “Onze investeringen blijken nu al te renderen”, zegt CEO Michel Waumans.

Bert Feys

Woensdagmiddag brak er omstreeks 16.15 uur brand uit in de serverruimte op de eerste verdieping van het bedrijf Prosafco op de Ovenhoek in Roeselare. De brandweerkorpsen van Hooglede en Roeselare snelden onmiddellijk ter plaatse. “Toen wij aankwamen was het personeel al geëvacueerd”, zegt Stefaan Vermeersch, brandweerofficier bij de brandweer van Roeselare. Bij Prosafco werken een zestigtal mensen. “De brand ontstond op de eerste verdieping in de serverruimte, maar het detectiesysteem bleek erg goed te werken”, zegt Vermeersch.

Door een technisch falen in de ruimte was er een kleine brand ontstaan. Het branddetectiesysteem zorgde ervoor dat er gas in de ruimte gespoten wordt, waardoor de zuurstof verdween en de brand in de kiem gesmoord werd. “Dankzij dat systeem is er ook geen schade aan de servers”, zegt CEO Michel Waumans van Prosafco.

Zodra hij verwittigd werd door het brandalarm snelde hij ter plaats en ontfermde zich over de situatie. “We zijn pas sinds begin dit jaar verhuisd naar deze nieuwe gebouwen op de Ovenhoek. We zijn niet alleen een bedrijf dat gespecialiseerd is in alles wat met veiligheid te maken heeft, we hebben zelf ook geïnvesteerd in een uitgebreid brandveiligheidssysteem. Dat blijkt nu erg goed gewerkt te hebben.” Hoe de brand precies is ontstaan, is voorlopig nog onduidelijk. De schade bleef beperkt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten