Na klachten van buurtbewoners over ‘bruin water’ uit leidingen: Farys komt met oplossing

 ©  VUM

Gent -

Verschillende bewoners van Mendonk dienden klacht in bij Farys nadat ze ‘bruin water’ door hun leidingen zagen stromen. De watermaatschappij besliste daarop om de leidingen versneld te vernieuwen.

Simon Dekaezemaker

Het is een veelvoorkomend probleem bij oude waterleidingen. Door de verouderde leidingen geven die na een tijd roest of ijzer af en dat zorgt voor water met een bruin laagje. Het blijft drinkbaar, maar appetijtelijk is het natuurlijk niet. In Mendonk worstelen veel buurtbewoners met het probleem.

“De laatste tijd kregen we veel klachten van buurtbewoners binnen hierover”, laat Farys weten. “De nieuwe leidingen vernieuwen stond al op de planning, maar deze zullen nu versneld uitgevoerd worden. Deze planning wordt momenteel bekeken. Begin 2023 willen we wel van start gaan.”

In afwachting van de aanleg van de nieuwe leidingen zal Farys de huidige wekelijks spoelen en er worden ook waterflessen uitgedeeld. Daarnaast worden bewoners aangeraden om de leidingen na elke spoelbeurt na te spoelen. Wie schade heeft aan apparaten, kan daar ook melding van maken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent