Vrouwenvoetbal Super League OH Leuven

Charlotte Cranshoff is met één grote droom teruggekeerd naar OHL: “Alles voor dat ene doel: de titel”

Charlotte Cranshoff. “De concurrentie is groot en de ploeg draait goed. Dan kan ik me sneller verzoenen met mijn plaats op de bank.”  ©  BELGA

De vrouwen van OHL gingen afgelopen weekend vlot met 0-7 winnen bij Eendracht Aalst. Supersub Charlotte Cranshoff viel aan de rust in en pikte meteen haar doelpuntje mee. “Onze ambitie dit seizoen is duidelijk: we willen de titel.”

Danny Van Hecke

Cranshoff heeft een diploma van journaliste, maar oefent die job niet uit. Journalistiek en actief voetballen zijn nu eenmaal niet te combineren. Zeker niet in eerste klasse.

“Als je jong bent, zie je alleen de voordelen”, zegt de speelster van OHL. “Maar tijdens mijn stage bij de VRT, Ketnet en Het Laatste Nieuws had ik al door dat een journalist beginuren heeft, maar geen einde. Toen al moest ik trainingen laten schieten. Aangezien het voetbal toch veel voor mij betekent, heb ik voor een alternatief gekozen. Momenteel werk ik bij D’Ieteren (dat auto’s importeert en distribueert, red.), ik voel me daar heel goed.”

De voetbalmicrobe kreeg Cranshoff te pakken door haar oudere broers. “Ik ging in het begin altijd voor hen supporteren. Zij zijn inmiddels gestopt, ik speel nog altijd op het hoogste niveau. Na mijn beginjaren in Ottenburg en VK Rode verhuisde ik naar de jeugd van Anderlecht, waar ik vrij snel doorstootte naar de A-ploeg. Via STVV, Tienen en een eerste keer OHL belandde ik bij Standard. Na vijf mooie jaren in Luik begon ons kliekje daar uit mekaar te vallen en bovendien wou ik ook nog wel een keer iets anders. OHL was dichterbij en het concept van de club, waar vrouwenvoetbal toch wel hoog naar waarde wordt geschat, stond me erg aan. Momenteel ben ik hier gelukkig.”

Geen steken laten vallen

Zelfs al staat Cranshoff dan niet te vaak aan de aftrap. “Maar ik krijg altijd mijn minuten. En dan scoor ik. (lacht) Vorige zaterdag nog in Aalst, eerder ook op Standard. De concurrentie is groot en de ploeg draait goed. We staan nog met het maximum, scoren aan de lopende band en onze verdediging is top. Dan kan ik me sneller verzoenen met die plaats op de bank. Ons doel dit seizoen is duidelijk: we willen die titel. Vorig seizoen domineerden we meestal, maar konden we niet afwerken. Dat gaat nu beter. Het komt eropaan geen steken te laten vallen, vooral de maand november wordt op dat vlak enorm belangrijk voor ons. We werken hier hard en zelfs deze week, als de internationals er niet bij zijn, worden we niet gespaard. Alles voor die ene ambitie: de titel.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten