Jeanne (102) viert kwiek haar verjaardag: ‘Ik vroeg al een afspraak voor volgend jaar’

Jeanne Titeca werd officieel gehuldigd door het stadsbestuur. © VKK

Wervik -

102 jaar worden en nog kwiek zijn. Jeanne Titeca kijkt nog altijd naar de toekomst. Wervik heeft drie inwoners die geboren zijn in 1920.

Kris Vanhee

Jeanne Titeca wist wat haar te wachten stond. Ze had het vorig jaar meegemaakt. En het jaar voordien ook. Burgemeester Youro Casier was er toen eveneens. “Dit weet ik nog. Ik heb meteen een afspraak gemaakt voor volgend jaar”, zegt de jarige.

Titeca is nog kwiek. Ze is de oudste van zes kinderen. Drie daarvan zijn in leven. En iedereen haalt een respectabele leeftijd. “Ze heeft nu wel haar pols gebroken maar ze is nog erg kwiek en helder”, zegt burgemeester Youro Casier. “Van ons kreeg ze bloemen en van het koningshuis zoetigheden.”

Jeanne Titeca liep tot haar veertiende school in Komen. Nadien was ze twee jaar dienstmeid. Daarna ging ze in een fabriek werken. Na de geboorte van haar tweede kind verzorgde ze het huishouden. Later had ze een café in de Vlamingenstraat. Ze stopte met de uitbating toen haar man een aanbieding kreeg om conciërge te worden in Wervicq-Sud. Het koppel verhuisde naar daar. Nadien kwamen ze terug naar Wervik.

Sinds november 2017 huist ze in woonzorgcentrum Het Pardoen. Titeca was gehuwd met Daniel Penet. Een voetballer die nadien trainer werd bij Eendracht Wervik. Het echtpaar kreeg drie kinderen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten