Voetbal 1ste provinciale Bertem-Leefdaal

Cédric Van Malcot zet Bertem-Leefdaal op weg naar negen op negen: “We kunnen het elke ploeg dit seizoen moeilijk maken”

“De eerste matchen van dit seizoen speelde ik bijna op een eiland”, zegt Cédric Van Malcot. “De laatste drie duels liep dat al veel beter.” ©  Vel

Na een mindere start met nul op zes is eersteprovincialer VC Bertem-Leefdaal aan de beterhand. Tegen VK Linden, Mazenzele-Opwijk en leider VK Liedekerke pakte de grotendeels nieuw samengestelde groep negen op negen. Spits Cédric Van Malcot uit Herent had daarin een ruime bijdrage voor de hemelsblauwen en hoopt zaterdag tegen Boka United opnieuw van goudwaarde te zijn.

Stefan Van De Weyer

De 23-jarige Van Malcot begon op zijn vijfde te voetballen bij Herent. Op zijn tiende verhuisde hij naar OHL, waar hij tot zijn zeventiende actief was. Daarna volgden vijf seizoenen HO Bierbeek. Intussen is hij aan zijn tweede seizoen in Sint-Veronica bezig.

“Tijdens die eerste matchen dit seizoen had ik het niet makkelijk”, zegt Van Malcot. “Ik speelde bijna op een eiland. De laatste drie duels liep dat veel beter. Zo klopten we Mazenzele, dat voor ons aan een negen op negen zat, en leider Liedekerke dat zelfs aan een twaalf op twaalf toe was.”

Zaterdag krijgen Van Malcot en co. het bezoek van Boka, dat aan elf op vijftien zit. “Dat zal opnieuw geen makkelijke partij worden, zeker op fysiek vlak. Op leider Liedekerke wonnen we door het eerste halfuur te overleven. Daarna hebben we geloerd op de counter en konden we het afmaken. Onze organisatie staat in elk geval goed. Als dat zaterdag tegen Boka opnieuw het geval is, moeten we vooraan op belangrijke momenten tegenprikken. We hebben die offensieve kwaliteiten en maken op die manier tegen elke ploeg kans om te winnen.”

Meer concurrentie

En als het dan even kan, hoopt Van Malcot natuurlijk ook zelf nog een doelpuntje mee te pikken. De spits zit voorlopig aan twee goals en twee assists. “Vorig jaar was het vechten tegen de degradatie, maar toen telden we zeer vele geblesseerden. Dit seizoen zijn we steevast met een twintigtal spelers op training en is er concurrentie om de selectie te halen. Dat merk je ook in het weekend.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten