Duizend politieagenten ontruimen groot drugskamp in Parijs

Er waren zo’n duizend agenten nodig om het drugskamp te ontruimen.  ©  EPA-EFE

De Parijse politie heeft woensdag ongeveer duizend agenten opgetrommeld om een drugskamp te ontruimen. Dat meldt de Franse minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin. Er verbleven zo’n vierhonderd verslaafden.

Gilles LiesenborghsBron: BELGA

In totaal zijn 53 buitenlanders zonder verblijfsvergunning gearresteerd en in hechtenis geplaatst. Daarnaast zullen 39 mensen worden berecht, 63 mensen worden opgevangen en 5 personen zijn opgenomen in het ziekenhuis.

De meeste onder hen zijn verslaafd aan crack, een rookbare vorm van cocaïne. De drug wordt als bijzonder verslavend beschouwd. De agenten moeten ervoor zorgen dat de verslaafden zich niet meteen in een ander deel van de stad vestigen. Dat is een belangrijke stap om de openbare orde in de hoofdstad te herstellen, benadrukte de minister. 

Het kamp bestond al ongeveer een jaar op die locatie en was eerder elders opgesteld. De bewoners willen dat de verslaafden een behandeling krijgen en niet zomaar naar een ander deel van de stad worden verplaatst. Op plaatsen waar permanente opvangplaatsen moeten komen voor verslaafden, vinden echter ook protesten plaats.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten