Trainer en ex-voetballer Stijn Meert veroordeeld voor rijden onder invloed van cocaïne: “Dit stemt tot nadenken, maar eerst willen we met hem praten”

Stijn Meert (44) is sinds de zomer van vorig jaar trainer bij KM Torhout. © VDB

Torhout -

Stijn Meert, voormalige profvoetballer bij onder meer KV Kortrijk en Anderlecht, is woensdag door de politierechtbank veroordeeld tot een rijverbod van drie maanden en 2.400 euro boete voor rijden onder invloed van cocaïne. Bij KM Torhout, waar Meert sinds vorige zomer trainer is, vielen ze compleet uit de lucht en willen ze donderdag rond de tafel zitten met hun veroordeelde trainer.

Koen Verdruye

Stijn Meert (44) is sinds de zomer van vorig jaar trainer bij KM Torhout. Hij was amper een paar maanden in dienst toen hij begin september 2021 veroordeeld werd voor het veroorzaken van een licht verkeersongeval. Meert had 2,09 promille alcohol in het bloed en kreeg twee maanden rijverbod. Hij moest ook gedurende een jaar een alcoholslot in zijn auto laten installeren. Bij KM Torhout werd nooit ophef gemaakt over de zaak omdat het in de privésfeer van de coach viel. Uiteindelijk promoveerde KM Torhout via de eindronde van derde naar tweede afdeling.

Rijverbod

Met 4 op 15 kan er dit seizoen allerminst van een geslaagde start gesproken worden, maar het grootste probleem kwam woensdagmorgen naar boven. De trainer, die leraar LO is en ook bekendheid geniet als organisator van het Waregemse muziekfestival Hype’O Dream, werd enige tijd geleden betrapt achter het stuur onder invloed van cocaïne. Rekening houdend met zijn eerdere veroordelingen in 2013 en 2021 was de Kortrijkse politierechter nog mild door Meert nu drie maanden rijverbod en een geldboete van 2.400 euro te geven. Hij moet zich ook eerst geneeskundig en psychologisch laten onderzoeken als hij straks zijn rijbewijs wil terugkrijgen.

“Eerst luisteren”

Zaak geklasseerd denk je dan, maar Meert is als trainer en ex-profspeler van onder andere KV Kortrijk, Anderlecht, STVV en Zulte Waregem een publiek ­figuur en het vonnis lekte uit. Bij KM Torhout wisten ze nergens van, maar zagen ze het nieuws overal opduiken. Sportief manager Didier Degomme weigerde commentaar te geven en Stijn Meert zelf was onbereikbaar. Voorzitter Dick D’Hoore zit tot woensdagavond laat in Spanje, maar reageerde wel.

“Dit is natuurlijk een spijtige en niet zo frisse zaak. Officieel weten wij nergens van, want Stijn heeft ons hierover niks verteld”, aldus voorzitter Dick D’Hoore. “We hebben natuurlijk al even intern overlegd en beslist om nu geen uitspraken te doen. We willen eerst met Stijn praten en zijn visie op de feiten horen. Misschien had hij ons inderdaad vooraf iets moeten zeggen, maar ook dat willen we eerst met onze coach bespreken. Of hij nog te handhaven valt als trainer? Dat kan ik nu onmogelijk zeggen en hangt niet alleen van mij maar van ons hele bestuur af. Ik mag dan nog vinden dat iedereen altijd een tweede kans verdient, als de meerderheid een andere mening is toegedaan, moet ik mij daar als voorzitter ook bij neerleggen. Maar nogmaals, we willen nu vooral eerst luisteren en dan bespreken we wel wat er moet gebeuren. Als het allemaal wordt bevestigd, is het natuurlijk niet niks en rijzen er vragen, ook bij mij. Praten met Stijn is nu prioritair en dan zien we wel.” (kv)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten