Jan Jambon geeft toe dat hij zijn chauffeur “heel zelden” te snel laat rijden: “Af en toe moet je gewoon zeggen: we nemen het risico”

Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) gaf woensdagavond in de Vier-talkshow ‘De tafel van vier’ toe dat hij zijn chauffeur “heel zelden” de opdracht geeft om te snel te rijden. “Af en toe moet je gewoon zeggen: ‘we nemen het risico’.”

mtm

Presentator Gert Verhulst vroeg woensdagavond aan al zijn gasten, Jambon incluis, of ze iets gemerkt hadden van de flitsmarathon in ons land. Jambon zei van niet. “En dat is twee keer goed nieuws”, aldus de minister-president. “Want dat is een teken dat ze goed verdekt stonden opgesteld, en dat we niet geflitst zijn.” Al is dat laatste niet zijn verdienste, zegt Jambon. “Ik heb het voorrecht om met een chauffeur te rijden, en dat zijn zeer voorzichtige mensen.”

Maar wat met de boetes, wou Verhulst weten, moet die chauffeur die zelf betalen? Als Jambon de opdracht gaf om te snel te rijden, moet de chauffeur de boete niet zelf betalen, klonk het. “Eerlijk gezegd, als ik soms opdracht geef dat we ergens snel moeten zijn, en we maken dan een boete, dan...” Waarop Verhulst snel inpikte: “Geeft u soms opdracht om te snel rijden.” En dus kan Jambon niet anders dan toegeven: “Heel zelden. Maar af en toe moet je gewoon zeggen: ‘we nemen het risico’.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten