Politieachtervolging eindigt met zware crash in voorgevel begrafenisondernemer

 © Chris Bosseloo

Erpe -

Om iets na 2.00 uur belandde de bestuurder die op de vlucht was voor een politievoertuig in de gevel van een begrafenisondernemer. De schade was dermate hevig dat de brandweer het gebouw moest stutten.

Het was iets na 2.00 uur toen aan kruispunt Vijfhuizen een bestuurder om tot nog toe onduidelijke reden met gierende banden op de vlucht sloeg voor een politiecombi. De politie zette de achtervolging in, die leidde tot het dorp van Erpe waar de chauffeur van de vluchtende auto tegenover de kerk een stuurfout maakte en in de vitrine van een begrafenisondernemer terechtkwam. De politie haalde onmiddellijk de gevluchte chauffeur van achter het stuur. De man bloedde hevig aan het voorhoofd en werd afgevoerd naar het A.S.Z. (lees verder onder de foto)

 © Chris Bosseloo

Doordat de schade aan de vitrine dermate hevig was en instortingsgevaar dreigde, werd de brandweer opgeroepen om de gehavende gevel te stutten en met houten panelen dicht te maken. De omgeving werd door het ongeval en de uit te voeren beveiligingswerken tussen de Rooseveltlaan en de Kleine Ommegangweg afgesloten voor alle verkeer. (cbh)

 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten