Het blijft nog vrij zonnig tot zondag

Themabeeld ©  DBA

Het is donderdag op de meeste plaatsen vrij zonnig.  Donderdagochtend kan er tijdelijk wel lage bewolking ontstaan op de zuidelijke flank van de Ardennen.De maxima liggen tussen 13 en 18 graden. De wind waait meestal matig. Dat meldt het KMI.

jvhBron: BELGA

De weersverwachtingen voor donderdag. ©  KMI

Donderdagnacht is het veelal licht bewolkt tot helder. In het noordwesten van het land kunnen er wel wat wolkenvelden verschijnen. En in de Ardense valleien kan dan weer mist gevormd worden. De minima liggen tussen 1 en 5 graden ten zuiden van Samber en Maas, rond 10 of 11 graden aan de kust en tussen 5 en 9 graden elders. De wind waait zwak tot matig.

Vrijdag wordt vrij zonnig, met geleidelijk veel hoge wolkenvelden en soms wat stapelwolken. De maxima liggen tussen 13 en 15 graden in Hoog- België en tussen 16 en 18 graden in Laag- België en in de Gaume. De wind waait matig en aan zee soms vrij krachtig.

Zaterdagochtend trekt een regenzone snel weg van de Ardennen naar het oosten. In het westen en het centrum is het meteen al droog met mooie zonnige perioden. Geleidelijk laat de zon zich ook in het oosten zien. De maxima liggen tussen 11 en 16 graden. De wind waait zwak tot meestal matig.

Zondag wordt het vrij zonnig met enkel wat hoge wolkenvelden, die op het einde van de dag wel frequenter worden in het westen. De maxima liggen tussen 13 en 17 graden, bij een zwakke tot matige wind.

Maandag start met veel hoge bewolking en mogelijk ochtendgrijs in Hoog- België. In de namiddag ontwikkelen er zich stapelwolken in het binnenland met kans op buien. De maxima liggen tussen 14 en 18 graden. De wind is zwak, maar wordt ’s namiddags matig.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten