Voetbal 2de afdeling VV A SV Oostkamp

Thijs Benoot wil eerste nederlaag van Oostkamp doorspoelen tegen leider Racing Gent: “Bewijzen dat onze goede start geen toeval is”

Thijs Benoot: “Het is misschien jammer dat we zelden de nul houden, maar dat hoort bij ons spel.” © Bart Vandenbroucke

Oostkamp -

SV Oostkamp heeft de eerste nederlaag van het seizoen tegen Jong Essevee verteerd en wil zaterdag in eigen huis leider Racing Gent een hak zetten.

Philippe Decruynaere

Na drie overwinningen en een gelijkspel weet SV Oostkamp na de nederlaag tegen Jong Essevee weer wat verliezen is. “Ik houd niet echt een goed gevoel over aan die wedstrijd. We begonnen niet scherp genoeg en stonden na twintig minuten al twee doelpunten in het krijt”, zegt centrale verdediger Thijs Benoot. “Ook aanvallend kwamen we niet echt goed uit de verf en dan weet je dat het moeilijk wordt om te winnen tegen een ploeg met heel wat talentvolle jonge spelers. Wij waren niet in goede doen en de tegenstander speelde na die dubbele voorsprong met heel veel vertrouwen. Zaterdag zullen we tegen Racing Gent geprikkeld aan de aftrap verschijnen. Op training voel je dat de groep er alles zal aan doen om een tweede nederlaag op rij te vermijden. We staan tegenover een heel sterke tegenstander, maar we willen bewijzen dat onze goeie start geen toeval is.”

“Oostkamp is een ploeg die elke wedstrijd resoluut voor de aanval kiest en dat zal zaterdag niet anders zijn”, weet Benoot. “Het is misschien jammer dat we zelden de nul houden, maar dat hoort bij ons spel. We hebben geen ploeg om ons in te graven of een muur op te trekken voor ons doel. We moeten de bal hebben en vooruit kunnen voetballen, want dan zijn we als ploeg op ons best. We staan voor een moeilijk vierluik. Pas daarna zullen we echt weten of we onze ambities mogen bijstellen. Voorlopig focussen we enkel op het behoud en gaan we als spelersgroep zeker niet zweven. We zijn vooral blij met onze goede start en onze puntenbonus. Hierdoor moeten we niet onmiddellijk achterom kijken als we eens verliezen. Maar zaterdag willen we tegen de leider hoe dan ook terug aanknopen met een overwinning. Eigenlijk hadden wij evengoed aan de leiding kunnen staan, maar nu is het andersom.”

Soms frustrerend

Keeperstrainer Thierry Kestremond gaf ook volmondig toe dat Oostkamp vorig weekend snel zijn meerdere moest erkennen in Jong Essevee. “We waren tijdens het eerste halfuur gewoonweg niet bij de les. De tegenstander scoorde in het eerste halfuur bij elke doelkans en wij waren tot overmaat van ramp onvoldoende efficiënt. Zaterdag moet het anders, want Gent is één van de betere ploegen van de reeks. Ze staan niet voor niets aan de leiding. We hebben hen goed gescout, maar dat is uiteraard nog geen garantie voor winst. We zullen ook in de komende wedstrijden op onze aanvallende manier blijven spelen, want dat is het DNA van Oostkamp. Iedereen weet dat elke doelman graag eens zijn netten gaaf houdt en dat is bij ons niet anders. Voor Milan Iket is het soms frustrerend om een tegendoelpunt te slikken, maar het belangrijkste blijft dat we de toeschouwers plezieren met aantrekkelijk voetbal en punten pakken.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten