Basketbal Top Division 1 Kortrijk Spurs

Mathieu Coucke wil met ambitieuze Spurs de maat nemen van buur Ieper: “Op het juiste moment het juiste wapen kiezen”

Mathieu Coucke in actie in de bekermatch tegen Antwerp Giants. © Bart Vandenbroucke

Na een weekje rust maakt Kortrijk Spurs zich op voor de thuisderby van zaterdag tegen SKT Ieper. Voor één ploeg zal het de eerste nederlaag van het seizoen betekenen, voor de andere krijgt de ongeslagen status een verlengstuk.

Cis Castelein

“We missen wel wat matchritme door het weekje rust”, zegt Mathieu Coucke. “Ieper speelde vorig weekend tegen Waregem en behaalde een knappe overwinning. Die derbyzege was niet echt onverwacht door het ontbreken van Bullock en De Lepeleire bij Waregem, maar desalniettemin zitten ze bij Ieper in een positieve flow.”

De week rust probeerden de Spurs op te vangen door anders te gaan trainen. “De ochtendtrainingen zijn een stuk intenser wanneer we geen wedstrijd hebben”, vertelt Coucke. “Je kan ze vergelijken met de trainingen die we tijdens de voorbereiding hebben. Als we in het weekend spelen, dan zijn die uiteraard een stuk rustiger. Tijdens de avondtraining met het volledige team wordt er vooral gefocust op het teamverband en spelen we heel vaak vijf tegen vijf.”

De Spurs werken dit jaar met zes profs die elke ochtend trainen, waarbij er aangevuld wordt met jeugdspelers. Dat de Kortrijkzanen zeer ambitieus zijn, steken ze dan ook niet onder stoelen of banken. “We willen kampioen spelen”, bevestigt Coucke meteen. “We nemen het wel wedstrijd per wedstrijd en lopen onszelf niet voorbij. Er zijn nog enkele andere ploegen die stevige concurrentie kunnen bieden. Op papier denk ik daarbij aan LDP Donza, maar ook Waregem als ze compleet zijn. Maar laat ons beginnen met dit weekend tegen Ieper. Als we naar onszelf kijken, is het een wedstrijd die we thuis zeker moeten winnen. We gaan vooral uit van eigen sterkte, waarbij het gevaar van alle kanten kan komen. Zowel inside als outside zijn we sterk. Het is aan ons om tijdens de partij op het juiste moment het juiste wapen te kiezen en daar verstandig mee om te springen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten