Voetbal 1ste provinciale SC Blankenberge

Blankenberge is vorig bezoek aan Boezinge nog niet vergeten: “De tijd voor revanche is rijp”

Aaron Belpaire (aan de bal in de bekermatch tegen Rumbeke) is opnieuw een speler van Blankenberge na zijn vertrek bij KM Torhout. © Bart Vandenbroucke

Blankenberge -

Zondag staat de spraakmakende affiche tussen titelkandidaten Boezinge en Blankenberge op de kalender. Sassport voelt zich met 10 op 15 na de 0-1-zege in Heestert goed in zijn sas, maar de kustploeg zo mogelijk nog beter met 12 op 15 na een riante 4-1-overwinning tegen RC Waregem.

Benny Lingier

Aaron Belpaire (25) is opnieuw een speler van Blankenberge. “Het leek mij de verstandigste beslissing om KM Torhout te verlaten”, vertelt de middenvelder. “Er staat geen enkele competitiematch met KMT op mijn palmares omdat ik een vol jaar niet in actie kwam. Eerst was er corona en daarna schoot mijn schouder uit de kom. Net op het ogenblik dat alles weer in orde raakte, scheurde ik mijn ligamenten. Nu ben ik opnieuw aan het groeien. Ik voel dat, maar mijn top bereikte ik nog niet.”

“De 4-1-zege tegen Racing Waregem hoeft nauwelijks commentaar”, aldus Belpaire. “We kwamen ongelukkig op achterstand, maar we zetten de scheve situatie snel recht. Na de rust maakten we onze kansen af. Het ging er wel niet aan toe zoals in Jabbeke, toen we gerust met 0-8 hadden kunnen winnen. Toch zijn we klaar voor de topper tegen Boezinge. Blankenberge liet vorig seizoen tegen Sassport de kans liggen om naar derde afdeling te promoveren. Niemand is die vergissing vergeten, niemand heeft een peptalk nodig. De tijd voor revanche is rijp.”

“De 2-4-nederlaag tegen Wevelgem op de openingsspeeldag blijft ons dwars zitten”, vervolgt T2 Gregory Joris. “Die ploeg was ontegensprekelijk beter, maar Boezinge vormt de volgende uitdaging. Daar vonden we vorig seizoen dat ene puntje niet om de stap naar het nationale voetbal te zetten. Zondag willen we die misstap rechtzetten. Aaron Bruning is T3 in Boezinge en Yoeri Flederick verliet ons recent voor Sassport, maar met beiden onderhouden we nog een prima relatie. Alle ploegen die voorin verwacht werden, staan er ook. Deerlijk vormt een uitzondering, maar wie waren hun rivalen?”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten