Boze toerist vernielt beelden in Vaticaanse Musea “omdat hij paus niet kan zien”

Het Chiaramonti Museum ©  Shutterstock

Een Amerikaanse toerist heeft woensdag twee borstbeelden beschadigd in de Vaticaanse Musea. De man werd overmeesterd door bewakers, en overgedragen aan de Italiaanse autoriteiten. De man was naar verluidt boos omdat hij de paus niet kon zien.

jvhBron: VRT NWS, Il Messaggero, ANSA

Het incident speelde zich woensdagmiddag af in het Chiaramonti Museum, een 300 meter lange galerij waar honderden bustes en standbeelden staan. De man duwde er een borstbeeld van zijn voetstuk op de grond, sloeg op de vlucht, en gooide in zijn vlucht nog een ander beeld omver. De bewakers konden de man snel overmeesteren en overdragen aan de Gendarmeria, de politie van Vaticaanstad. Na ondervraging werd de toerist overgedragen aan de Italiaanse autoriteiten.

Het gaat om een Amerikaanse vijftiger van Egyptische komaf. De man zou naar verluidt geëist hebben om de paus te zien. Toen hij te horen kreeg dat dat niet zou lukken, bekoelde hij zijn woede op de borstbeelden.

De beschadigde beelden zijn ongeveer 2.000 jaar oud, maar het zou gaan om twee kleinere, minder belangrijke werken. Ze werden overgebracht naar de ateliers van de Vaticaanse Musea, waar experts de schade nauwkeurig zullen opmeten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten