Drugsverslaafde (35) gaat stelen bij organisatie die kwetsbare personen helpt: “Extra pijnlijk”

 ©  Getty Images/iStockphoto

Roeselare -

Tim M. (35) uit Roeselare riskeert 30 maanden cel voor achttien misdrijven. Hij brak onder meer in bij Opstap vzw, een organisatie die zich inzet voor mensen die het moeilijk hebben.

Joerie Dewagenaere

Onder invloed van speed en heroïne doolde Tim M. (35) de eerste helft van dit jaar rond in zijn woonplaats Roeselare. Wanneer de gelegenheid zich voordeed, ging hij ook aan het stelen. “Soms en passant een step, maar ook in verschillende zorginstellingen”, aldus het Openbaar Ministerie. “In totaal pleegde hij achttien misdrijven.”

Een van de organisaties waar hij toesloeg is Opstap vzw, die onder meer vrijetijdsbesteding organiseert voor kwetsbare mensen. M. stal er de kluis met een inhoud ter waarde van zo’n 2.089 euro.

De coördinator van de organisatie is verbolgen. “Het financiële aspect is lastig, want we moeten voortdurend subsidies schrijven om middelen te bekomen. Daarnaast is er het emotionele: er waren geen sporen van braak en dan ga je vrijwilligers en klanten verdenken”, klonk het. “Wij zijn er voor mensen die het moeilijk hebben, dat je van ons steelt is extra pijnlijk.”

De man werd eerder al veroordeeld voor gelijkaardige feiten tot celstraffen van een jaar en 30 maanden. Zijn hardleersheid noopte de Procureur des Konings een celstraf van 30 maanden effectief te vorderen. De man betwist de feiten niet, maar betuigt wel zijn spijt. Uitspraak op 19 oktober.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten