Bekende dokter Francis gaat met pensioen, dus zoekt Zoo Antwerpen nieuwe dierenarts: wie neemt zorg voor 7.000 dieren op zich?

© ATV

Francis Vercammen, de bekende dierenarts bij Zoo Antwerpen en Planckendael, gaat met pensioen en dus schrijft de dierentuin een wel heel bijzondere vacature uit. Hij staat namelijk in voor de gezondheid van maar liefst 7.000 exotische dieren. Altijd al eens een zebra willen verdoven of een leguanenstaart naaien? Grijp je kans!

dvd

LEES OOK. Dokter Francis met pensioen: “Geboorte Kai-Mook blijft unieke gebeurtenis

Van bezoekers, verzorgers, wetenschappers, collega-dierenartsen tot de overheid en andere academici: iedereen die van ver of van dichtbij betrokken was bij Zoo Antwerpen en Planckendael, kende dokter Francis Vercammen. Nu hij pensioengerechtigd is en het wat rustiger aan wil doen, zoeken de dierenparken een vervanger die in zijn grote voetsporen wil treden.

“Als dierentuindierenarts moet je echt wel van alle markten thuis zijn, van de kleinste zebragrasmuis tot de grootste olifantenstier. Je krijgt patiënten van alle pluimage ”, vertelt dokter Francis lachend. “Preventieve, diagnostische, klinische, operatieve en urgente medische zorgen verlenen, dat is natuurlijk de grootste taak van onze afdeling dierengeneeskunde, maar er komt zoveel meer bij kijken. Je bent ook bemiddelaar en communicator want achter elk dier staat natuurlijk ook een team van verzorgers en coördinatoren. En vergeet de persmuskieten niet, die zijn vaak ook heel geïnteresseerd in je verhaal. Net als je wereldwijd netwerk van collega-wetenschappers op symposia of congressen.”

Heb je dus ooit al een zebra willen verdoven voor het kappen van zijn hoeven? Het geslacht bepalen en een chip plaatsen bij de leeuwenwelpen of hyenapups? Bloed afnemen voor het vertrek van een monniksgier? Of een leguanenstaart naaien? Dan kan je nu je kans grijpen.

Het spreekt natuurlijk voor zich dat de job niet is weggelegd voor de eerste de beste: Zoo Antwerpen en Planckendael zijn op zoek naar iemand met jaren ervaring met exotische en wilde dieren, die ZIMS (Zoological Information Management Software) onder de knie heeft, die leiderschap kan nemen, die een vlotte pen en tong heeft in het Nederlands, Engels én Frans, en die over een rijbewijs B beschikt.

De vacature vind je hier.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten