Openprikavond op Teunenberg: “Kans voor wie overdag werkt”

In Olen werden al 38.000 mensen gevaccineerd.  © Marc Peeters

Olen -

Eerstelijnszone Middenkempen organiseert op vrijdag 21 oktober een openprikavond in het vaccinatiecentrum op Teunenberg in Olen. Tussen 16u en 21u kan iedereen die zijn/haar herfstbooster nog niet kreeg, een vaccin krijgen.

Het is niet nodig hiervoor een afspraak te maken, maar het kan wel. Als je je prik op een  bepaald uur wil krijgen, maak je best een afspraak. Als het niet lukt, kan je gewoon naar het vaccinatiecentrum komen en zo je prik krijgen. “Door deze openprikavond te organiseren, willen we de mensen bereiken die het moeilijk hebben om online een afspraak in te boeken”, zegt Leen Henckens van ELZ Middenkempen. “Daarnaast willen we uiteraard ook mensen bereiken die overdag misschien minder tijd hebben om langs te komen.”

Na drie weken vaccineren kregen al zo’n 38.000 mensen binnen Eerstelijnszone Middenkempen (Herentals, Herenthout, Grobbendonk, Olen, Kasterlee, Lille en Vorselaar) hun herfstbooster, dat komt neer op zo’n 36% van alle inwoners. Hiermee is ELZ Middenkempen koploper in Vlaanderen.

Sinds oktober wordt er minder gevaccineerd omdat de vraag naar vaccins afneemt. Het vaccinatiecentrum heeft nog maar een aantal prikdagen, namelijk 12, 21, 22 en 24 oktober. Op 24 oktober worden de laatste prikjes gezet in vaccinatiecentrum Teunenberg. (mph)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten