Boost Bike Team organiseert voor het eerst mountainbikeweekend op Zilvermeer

Wim Van Gorp en Wesley Drooghmans van Boost Bike Team. © Tommy Maes

Mol -

Op Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer in Mol vindt zaterdag 8 en zondag 9 oktober de eerste editie plaats van het Boost Bike Team Mountainbike Weekend. Op het programma staan onder meer een open wedstrijd met Mols kampioenschap en wedstrijden van ATB Cross.

Booster Bike Team is een Molse club van vijftien fervente mountainbikers die twee jaar geleden werd opgericht. Dit weekend organiseert de club voor het eerst het Boost Bike Team Mountainbike Weekend op Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer.

“We hadden de vraag vanuit ATB Cross gekregen en we zagen dat zeker zitten”, zeggen Wim Van Gorp en Wesley Drooghmans van Boost Bike Team. “En met het Zilvermeer hebben we de ideale locatie. De komende dagen bouwen we het parcours op dat door het hele domein loopt, waaronder een stuk op het strand langs de waterkant. Het wordt een snel, maar pittig parcours. Uiteraard hebben we bij het uittekenen van het parcours rekening gehouden met het feit dat het domein van het Zilvermeer in het weekend ook publiek toegankelijk is. Zo zorgen we er voor dat we de bezoekers van de speeltuin niet hinderen.”

Drie uren

Zaterdag 8 oktober staan een open wedstrijd en een drie-urenwedstrijd op het programma. “Tijdens de open wedstrijd kan iedere mountainbiker meedoen, uiteraard met een gewone mountainbike”, vertellen Wim Van Gorp en Wesley Drooghmans van Boost Bike Team. “Deelnemers uit Mol dingen tijdens de open wedstrijd ook mee voor de titel van Mols kampioen. De beste Molse renners, zowel vrouw als man, worden dus gekroond tot kampioen van Mol. Zaterdagnamiddag begint de drie-urenwedstrijd. Dat is een nieuwe wedstrijd die ATB Cross dit jaar uitprobeert. Deelnemers rijden drie uur lang, waardoor uithoudingsvermogen en krachten doseren een belangrijke rol spelen.”

Zondag 9 oktober vinden verschillende wedstrijden van ATB Cross plaats, van F-klasse tot en met de A-klasse. Er is ook een aparte wedstrijd voor e-bikes. “Het unieke aan de wedstrijden van zondag is dat je je er ook vrij voor kunt inschrijven”, zeggen Van Gorp en Drooghmans. “Mountainbikers die een grotere uitdaging zoeken dan de wekelijkse toertochten hebben zo de kans om een wedstrijd uit te proberen. Ze kiezen daarbij zelf de categorie waarin ze willen starten en kunnen zo ontdekken of wedstrijden rijden iets voor hen is. Het principe van ATB Cross is ook dat je vorderingen mee worden opgevolgd, zodat je tijdens het seizoen naar een hogere categorie kunt doorstromen. Zondag is ook de afsluiter van het huidige seizoen van ATB Cross.”

Het Boost Bike Team Mountainbike Weekend vindt plaats op zaterdag 8 en zondag 9 oktober op Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer in Mol. Zaterdag starten de inschrijvingen om 10u. De open wedstrijd met Mols kampioenschap start om 11u. De drie-urenwedstrijd start om 13u (inschrijven via www.atbcross.com). Zondag starten de inschrijvingen om 8u. De wedstrijden starten vanaf 9u. Deelname aan de open wedstrijd en de ATB Cross-wedstrijden kost 10 euro. Deelname aan de 3 uren wedstrijd kost 15 euro voor solorijders en 40 euro per ploeg. Toegang voor supporters is gratis.  (Tommy Maes )

www.instagram.com/boost_bike_team_, www.atbcross.com

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten