Gemeente stapt mee in online deelplatform Welbi

 ©  if

Wielsbeke -

De gemeente Wielsbeke zet mee de schouders onder het online deelplatform Welbi. Het is een initiatief van zorggroep Curando dat mensen die hulp te geef hebben of er net nodig hebben samenbrengt.

Frank Meurisse

Welbi is een door de federale overheid erkend online deelplatform. Het werd door Curando en Cevi in het leven geroepen. Op het platform kan je aangeven of je iemand wil helpen of hulp nodig hebt. Er zijn zes gedefinieerde diensten: vervoer, klusjes, babbel, oppas, digitale ondersteuning en shoppen. Registreren kan via www.welbi.be of via een app.

Welbi is toegankelijk voor iedereen vanaf 16 jaar en wie hulp aanbiedt kan minimum 2 euro en maximum 13 euro per uur vragen, naast extra kosten voor gebruik van eigen materiaal. Hulpvragers betalen, naast de vergoeding aan de aanbieder, een bijkomende vergoeding van 2 euro per uur, die de kosten voor btw, verzekeringen, betaling en administratie dekt.

Welbi heeft ook fysieke locaties in wzc De Karmel in Waregem en wzc Mariaburcht in Dentergem. “Elk initiatief dat mensen in deze moeilijke tijden probeert samen te brengen ondersteunen we als gemeente graag”, zegt burgemeester van Wielsbeke Jan Stevens (CD&V).

Ook Curando is enthousiast over het engagement. “De samenwerking met Wielsbeke is belangrijk voor ons. Hoe meer mensen we kunnen bereiken met Welbi, hoe beter we ze kunnen helpen. We hopen uiteraard ook andere steden en gemeenten te overtuigen”, zegt Evi Ameele, projectmedewerker van Welbi.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten