Nieuwe Ronde van Romandië sluit World Tour voor vrouwen af, wereldkampioene Annemiek van Vleuten topt de affiche

 ©  BELGA

In het Franstalig deel van Zwitserland start morgen de eerste editie van de Ronde van Romandië voor vrouwen, meteen ook de afsluiter van de World Tour voor vrouwen.

Wereldkampioene Annemiek van Vleuten topt het goed gestoffeerde deelnemersveld. Voor de 39-jarige Nederlandse wordt het haar eerste optreden sinds ze twee weken geleden in het Australische Wollongong de wereldtitel veroverde. De concurrentie zal komen van de Italiaanse Elisa Longo Borghini en de Nederlandse Demi Vollering. Van Belgische zijde staat Plantur-Pura aan de start met vier landgenotes: Julie De Wilde, Julie Van De Velde, nationaal kampioene Kim de Baat en WK-revelatie Justine Ghekiere.

De rittenwedstrijd duurt drie dagen met vooral lastige etappes. De beslissing valt naar alle waarschijnlijkheid zaterdag wanneer het peloton aankomt in skioord Thyon 2000 met een finish op 2089 meter.(gvdl)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners