Vuurmeesters aan het werk in duister Diksmuide

Het stadspark licht op met kleurrijk vuur. © Stad Diksmuide

DIKSMUIDE -

Op zaterdag 8 oktober, bij het vallen van de duisternis, zet Diksmuide vuurmeesters aan het werk. Zij brengen wonderlijke acts en een vuurshow in het stadscentrum.

Ronny Vanhooren

Zaterdag is het Nacht van de Duisternis. “Alle straatlichten in het stadscentrum zijn tot 22 uur uitgeschakeld. Vanaf 19 uur ontstaat een magische wereld van sfeer, licht, vuur en actie. Hoewel het concept nog pril is, krijgt dit evenement meteen een plaatsje tussen de grote kleppers op onze jaarkalender. We sluiten met Wondernacht een succesvol cultuur- en toeristisch jaar af”, vertelt schepen van Cultuur Katleen Winne (Idee Diksmuide).

In het stadspark kan je terecht voor warmte en gezelligheid op en rond de vijver. Er is een interactieve doorlopende voorstelling Nectar, waar duizenden blauwe vlinders rondfladderen, en er zijn mysterieuze sprookjesfiguren

Op de Grote Markt is er sfeervolle randanimatie en vindt een streekproductenmarkt plaats met streekbieren en -gerechten. Bij lokale horecazaken kan je dineren bij kaarslicht.

Vuurshow

Wondernacht sluit af met de indrukwekkende vuurshow A Firetale van de Vuurmeesters over een weerbarstige reus en sierlijke vogels. De show speelt zich af in de hoogte. De vuurshow start om 21.30 uur.

Er is een fietsparking op de Grote Markt. Kom je met de wagen, kies dan voor de randparkings Beerstblote (77 plaatsen), Fabrieksstraat (40 plaatsen) of station (200 plaatsen).

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten