Basketbal Eerste landelijke Vrouwen 

Wesley Wauters staat met Gentson voor zware opdracht: “De afwezigheid van Louise De Ghees zorgt voor problemen”

Wesley Wauters  ©  NDM

Gent -

Met de komst van Aalst staat er voor Amon Jeugd Gentson zaterdag een heuse derby in de Henleykaai op het programma. Opworp om 18.30 uur. De buren van LDP Donza trekken zondag naar Willebroek.

Johan Gaudissabois

Gentson gaat tegen Aalst op zoek naar een perfecte twee op twee. Coach Wesley Wauters beseft echter dat winnen niet evident wordt.

”Tegen Aalst hebben we het traditioneel altijd moeilijk”, weet Wesley Wauters. “Die ploeg draait vooral rond het indrukwekkende trio Celine Lemmens, Kaat Bogaert en Rebecca Agbiamo. Bij ons stelt zich het probleem dat we voor de rest van het seizoen Louise De Gheest kwijt zijn wegens een afgescheurde kruisband. Dat zorgt dus inside voor heel wat problemen. Onze filosofie is dit seizoen meer dan ooit dat we zoiets met heel de groep doornemen en ons samen afvragen hoe we dat zullen oplossen. We zaten deze week met iedereen samen en de respons was fantastisch. Zo was er Louise Colle die zich aanmeldde om haar traditionele rol op te geven en de ploeg inside te helpen. Al bij al vond ik dat we bij zo’n strategie Louise haar sterke punten te veel wegnamen en die liggen nog altijd outside. Hoe dan ook is het erg prettig werken met een groep die meedenkt. We speelden op Laarne A om andere opties te bekijken. We komen er wel, maar gemakkelijk is het niet. Het zal dus erg zwaar worden om iets te oogsten zaterdag, maar we blijven erin geloven.”

Nils Strumane (LDP Donza) : “Aanpassing aan nieuwe reeks vraagt tijd”

LDP Donza trekt na de met 53-62 verloren thuismatch tegen Phantoms B naar Willebroek en dat is uitgerekend de ploeg waartegen ze voor de beker verloren.

”De aanpassing aan een nieuwe en hogere reeks vraagt altijd tijd”, aldus Nils Strumane, de coach van LDP Donza. “Zo moeten de meisjes beseffen dat je niet altijd gebaat bent met alleen te lopen. Soms werkt zoiets niet en dan moet je terugvallen op organisatie. Ik was wel even boos op Boom toen afspraken genegeerd werden. Ik had hen nog zo gewaarschuwd om Emma Bell (18 punten, red.) geen driepunters te geven en om bij Malou Lyssens (22 punten, red.) niet de linkerhand vrij te laten. Tevergeefs dus, maar ik neem de ploeg niets kwalijk, want we doorlopen momenteel een leerproces. Of we kans maken op winst tegen Willebroek? Elke match moet gespeeld worden, maar het is niet daar dat we het seizoen kleur moeten geven. Nadien volgen er een paar cruciale matchen die we wel moeten winnen.”

Lees ook

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent