AV Molenland organiseert 6-urenloop tegen kanker

Atletiekvereniging Molenland is klaar voor een succesvolle 6-urenloop. ©  tjm

Tielt -

Atletiekvereniging Molenland organiseert op 8 oktober een 6-urenloop tegen kanker. De opbrengst gaat integraal naar de Stichting Me Too You en het Tielts Vormings- en Documentatiecentrum tegen kanker.

Tjorven Messiaen

Het evenement werd tien jaar geleden voor het eerst georganiseerd. Sindsdien is het – op de coronajaren 2020 en 2021 na – een vaste waarde op de kalender geworden. Zo liepen er in 2019 nog 800 lopers mee. Al is het concept dit jaar net iets anders. In tegenstelling tot de voorgaande jaren wordt er nu namelijk geen 12-urenloop, maar een 6-urenloop georganiseerd. “We merkten dat twaalf uur lopen heel lang is. De meeste mensen kwamen ook voor 14.30 uur lopen, waardoor de opkomst in de namiddag en de avond eerder klein was”, vertelt Karel Cannaert, voorzitter van AVMO. “Daarom hebben we de looptijd nu verminderd van 9 uur tot 15 uur.”

Voor de rest blijft de insteek evenwel ongewijzigd. Nog steeds kunnen sportievelingen zich uitleven door zes uur lang rondjes te malen op de looppiste. “Al zijn ook wandelaars meer dan welkom. We willen het evenement vooral zo laagdrempelig mogelijk houden, zodat iedereen die dat wil kan deelnemen. Iedereen mag ook zoveel ronden lopen als hij of zij zelf wil. Loop je bij wijze van spreken tien ronden, dan is dat goed, maar loop je er een, dan is dat ook fantastisch”, aldus Cannaert.

Appelen

De opbrengst gaat dit jaar opnieuw naar de Stichting Me Too You en het Tielts Vormings- en Documentatiecentrum tegen kanker. “We kiezen bewust voor lokale initiatieven. Zo weten we dat het geld nog sneller op de juiste plek terechtkomt en goed gebruikt wordt. We hebben trouwens gesnoeid in onnodige kosten voor de organisatie, waardoor we nog meer geld zullen overhebben om te verdelen.”

Deelnemen kost 10 euro. Voor kinderen tot twaalf jaar 8 euro. Elke deelnemer krijgt na het lopen of wandelen ook een zak appelen en een drankje.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten