Van de Korenmarkt tot het belfort: massa Zweedse supporters in de rij voor een voetbalticket

De rij liep van de Korenmarkt tot bijna aan het belfort. ©  fvv

Gent -

Vele honderden Zweedse supporters van Djurgardens IF stonden donderdagmiddag urenlang in de rij in de binnenstad. Alles om toch maar een kaartje te bemachtigen voor de wedstrijd tegen KAA Gent. “En als het niet lukt? Dan gaan we vanavond feesten.” Dat feestje begon al in de rij zelf.

Max Dedulle

De Djurgardens-fans staan bekend als zeer fanatiek en die reputatie doen de Zweden opnieuw alle eer aan. Hoewel KAA Gent in slechts een duizendtal tickets had voorzien voor de bezoekende fans, was een veelvoud daarvan toch zonder kaartje naar Gent afgereisd. In samenspraak met de politie maakte KAA Gent op het laatste moment alsnog extra vakken vrij voor de Zweden. Daarvoor moesten de supporters zich donderdagmiddag aanmelden op de Korenmarkt, bij stewards van Djurgardens IF. (lees verder onder de foto)

De rij ging helemaal langs de stadshal. ©  MDD

Het gevolg: een rij zoals je die alleen maar in het drukste pretpark ziet. Door Klein Turkije, langs de stadshal, bijna tot aan het belfort stonden fans aan te schuiven. De politie was aanwezig maar de sfeer was gemoedelijk. Blikjes bier werden gretig doorgegeven en af en toe steeg een Zweeds supportersliedje op. “Ik sta hier al anderhalf uur”, zegt supporter Olle (33). “Ik wil er vanavond absoluut bij zijn en vond het de gok waard om zonder ticket naar Gent te komen. Wat als ik toch naast een plek grijp? Dan feesten we wel in Gent vanavond. Aan een pronostiek waag ik me niet, nee. Maar winnen doen we sowieso!”

Later op de middag trokken de supporters naar de cafés op en rond de Korenmarkt. Enige valse noot op de verder rustige middag: de Zweden lieten heel wat afval achter, tot frustratie van Bram Van Braeckevelt (Groen). “Dit is ongezien”, zuchtte de schepen van Openbare Netheid op Twitter. “Respect gaat verder dan het voetbalveld. Hopelijk is de wedstrijd vanavond minder vuil dan de supporters.”

Hoeveel kaartjes precies beschikbaar waren voor de Zweden, maakt KAA Gent niet bekend. Donderdagavond worden de gelukkige eigenaars van een ticket met bussen naar de Ghelamco Arena gebracht.

“Ik sta al anderhalf uur te wachten”, zegt Olle. ©  MDD

Vooraan de rij werden de supporters geregistreerd door Zweedse stewards. ©  fvv

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent