Basketbal Voorronde Eurocup (V) Kortrijk Spurs - Sassari (Ita) 51-96

Kortrijk Spurs moet kelk tot op de bodem ledigen en mag hoop op groepsfase nu al opbergen: “Grote teleurstelling”

Emma Van Thuyne en co. waren vooral in het eerste en vierde kwart een maatje te klein voor de Italianen. © Bart Vandenbroucke

Kortrijk Spurs had veel verwacht van de heenmatch in de voorronde van de Eurocup tegen het Italiaanse Sassari, maar de partij draaide uit op een sisser: 51-96. De terugwedstrijd van volgende week wordt een maat voor niets.

Cis Castelein

“Met 2-22 misten we volledig onze start”, blikt Hanne Mestdagh terug. “We waren onder de indruk van het fysieke spel van de Italianen en er heerste veel nervositeit. Voor heel wat meisjes was het hun eerste grote wedstrijd voor zoveel publiek en dat had duidelijk zijn gevolgen. De wedstrijd was nochtans goed voorbereid door de staf. We kenden perfect de sterktes van onze tegenstanders en wisten hoe we op wat moesten reageren, maar tijdens de wedstrijd zelf waren we precies alles vergeten. Het is zeer jammer dat het vele voorbereidingswerk geen vruchten afwierp.”

Na de zwakke start herpakten de Spurs zich wel. “We kwamen inderdaad iets beter in de wedstrijd, maar als je je tegenstander met 50 punten de kleedkamer in laat gaan, dan weet je dat het moeilijk wordt”, aldus Hanne Mestdagh. “Ik miste ook na de rust de nodige agressiviteit en wil om te winnen. We werden echt met onze voeten opnieuw op de grond geplaatst. Het derde kwart viel al bij al nog mee, maar in het vierde liepen we volledig achter de feiten aan en moesten we de kelk tot op de bodem ledigen. Dat zorgde voor een grote teleurstelling.”

Hanne Mestdagh, die wel al heel wat internationale ervaring heeft, zal de Eurocup zeker missen. “Europees basketbal is een geweldige extra bovenop de reguliere competitie. De ervaringen die je in Europees verband opdoet, zijn van onschatbare waarde. Laat ons hopen dat deze teleurstelling ons in de toekomst naar een hoger niveau kan tillen. We zijn dat simpelweg verplicht aan de vele supporters die kwamen opdagen. We kunnen stukken beter en willen snel tonen wat we echt in onze mars hebben.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten