Voetbal  3de Provinciale E  KFC Moerbeke

Marnix Leybaert beseft dat succes niet zomaar voor het grijpen ligt: “We zouden graag promoveren, maar als titelfavoriet worden we geviseerd”

Marnix Leybaert ©  Gregory Van Gansen

Moerbeke -

Het werd een zwarte zondag voor de Drongense coach Marnix Leybaert, die met Moerbeke tegen een eerste nederlaag aanliep in de thuiswedstrijd tegen Robur (0-2) en zo prompt de leidersplaats inleverde aan Rangers Opdorp en Hamme-Zogge.

Wim Redant

De 54-jarige Marnix Leybaert is een buitenbeentje in het Wase trainersgild.

“Ik coachte Mariakerke, Zwijnaarde en Evergem vooraleer ik bij RC Gent-Zeehaven neerstreek om de beloften te trainen”, vertelt Leybaert. “Daar ontmoette ik in mijn zesde seizoen mensen van FC Moerbeke, die een hoofdcoach zochten. Zo kwam ik als Gentenaar in het Waasland terecht. Een beslissing die ik me nog geen seconde heb beklaagd. De sfeer bij Moerbeke staat bekend als super. Zo beschikken we over een groot supporterslegioen. In onze reeks lopen de clubs niet dik die elke thuiswedstrijd meer dan 120 betalende kijkers ontvangen. Ook op verplaatsing worden we fanatiek gesteund en zijn onze fans doorgaans in de meerderheid. De duidelijke visie van het bestuur om in te zetten op de eigen jeugd, speelt daarbij een belangrijke rol. Van de vijftien spelers die afgelopen zondag op het wedstrijdblad stonden, werden twaalf jongens opgeleid bij Moerbeke.”

Leybaert steekt de sportieve ambitie niet weg, maar beseft dat de titel niet zomaar voor het grijpen ligt.

“We zouden graag promoveren, maar als titelfavoriet worden we geviseerd. We flirtten al vier jaar met de promotie. Twee keer stak corona stokken in de wielen en vorig jaar eindigden we tweede na Sint-Gillis-Waas, dat we nochtans twee keer klopten. In de eindronde werden we gewipt door Lochristi. Het steekt wel dat clubs als Kemzeke en White Boys Sint-Niklaas wel promoveerden nadat ze op tien punten van ons waren geëindigd in het klassement.”

Leybaert diende zondag te puzzelen, wat het resultaat niet ten goede kwam.

“Vorig seizoen diende ik liefst 32 spelers op te roepen. Ook dit seizoen werden we nog niet gespaard. Zo viel Wesley De Nul uit. Robur miste zijn start, maar stelt jaarlijks een sterk team samen en is zeker nog niet uitgeteld in de titelstrijd. Met Tars Notteboom trokken we een klepper aan die bij RC Gent en Zelzate een vaste waarde was in tweede afdeling. Tars is een Moerbekenaaar die terug naar zijn moederclub wilde komen. We beschikken ook over twee beloftenploegen. Zo wordt de concurrentie aangewakkerd met een dubbele bezetting op elke positie.”

Lees ook

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent