Voetbal 3de provinciale A VK Watervliet

Dries Baeke stopt zijn ambitie met VK Watervliet niet onder stoelen of banken: “Waarom zouden wij niet van de titel mogen dromen?”

Dries Baeke  ©  Marc Van Hecke

WATERVLIET -

VK Watervliet is als een sneltrein aan de competitie begonnen. De ploeg van trainer Sven Boelens voert dan ook met het maximum van de punten de rangschikking aan. Afgelopen zaterdag werd VV Zomergem met zware 5-0-cijfers huiswaarts gestuurd. Nu zaterdag krijgt Watervliet SK Lochristi, dat vier punten minder telt, op bezoek.

Johan Polet

“We moeten op zijn minst beter kunnen doen dan vorig seizoen toen we op de zesde plaats eindigden”, zegt Dries Baeke, de offensieve middenvelder en aanvoerder van Watervliet, wiens broer Thys ook een basisspeler is. “Het is onze ambitie om in de top vijf te eindigen en aan de eindronde deel te nemen. We hopen zelfs stiekem om ons in de titelstrijd te mengen. Dit lijkt een gedurfde uitspraak, maar waarom zouden we onze ambities niet mogen uitspreken? Al weet ik dat er met Evergem 2020, SK Lochristi, SK Wachtebeke, FC Sint-Kruis-Winkel en FAC Waarschoot heel wat ambitieuze teams in onze reeks zitten. We hopen het hen allemaal moeilijk te maken en zo hoog mogelijk te eindigen.”

Onderging jullie kern veel wijzigingen?

“We hebben de groep in de breedte versterkt. De nieuwkomers Cedric Pauwels (SK Lovendegem, red.), doelman Dries Verborgt (FAC Waarschoot, red.) en Jarno Couvreur (FC Sint-Laureins, red.) zorgen voor een meerwaarde. Wij vormen een sterk blok met allemaal jongens die voetbalplezier hoog in het vaandel dragen. Ik ben hier als kleine jongen beginnen voetballen en trok nadien naar Sporting Lokeren. Als 16-jarige keerde ik terug naar Watervliet en ik heb het hier nog altijd naar mijn zin. Ik zit momenteel aan vijf competitiegoals en hoop op het einde van dit seizoen opnieuw rond de vijftien treffers te landen.”

Jullie moesten nog niet het moeilijkste programma afwerken.

“We wonnen wel al van Sint-Kruis-Winkel, dat ik hoog inschat. Het is belangrijk om tegen de mindere goden geen steken te laten vallen. We hebben met 16-4 al een fraai doelsaldo. Met Lochristi staan we voor een nieuwe serieuze test, maar we komen met vertrouwen aan de aftrap. Bij winst zetten wij een grote stap richting de eerste periodetitel en kijkt Lochristi al tegen een achterstand van zeven punten op ons aan.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten