Tweede editie van BIN-café over phishing en veilig internetten voor kinderen

© BIN Kaprijke-Lembeke

KAPRIJKE -

De BIN-werking van Kaprijke en Lembeke organiseert volgende week de tweede editie van hun BIN-café. Mensen kunnen gratis inschrijven om zich te informeren over phishing en veilig internetten voor kinderen.

Laura Moens

Een buurtinformatienetwerken (BIN) is een samenwerking tussen de lokale politie en de inwoners van een buurt of wijk. Informatie-uitwisseling staat centraal. Het is de bedoeling dat buurtbewoners de politie informeren wanneer ze iets verdacht zien. En als het onderzoek dat toelaat, geeft de politie een stand van zaken aan de bewoners.

“Op 14 oktober organiseren wij het tweede BIN-café. De centrale thema’s van de avond zijn phishing en veilig internetten voor kinderen”, zegt hoofdcoördinator Willy Vanhoucke. “De informatie over veilig internetten voor kinderen wordt gebracht door Child Focus.”

Een medewerker van Binnenlandse Zaken houdt een lezing over phishing. Dat is een vorm van online criminaliteit waarbij oplichters je gegevens of geld proberen te ontvreemden door je valse berichten te sturen. “Toch een belangrijk thema, zeker nu er steeds vaker meldingen van valse phishingberichten zijn”, zegt Vanhoucke.

De opbrengst van de avond gaat naar een goed doel. “De toegang tot het café is volledig gratis, maar we zullen ook een tombola houden. De opbrengst daarvan gaat naar de Kruiskenshoeve vzw in Kaprijke. Die vangt jongeren op die het moeilijk hebben.”

BIN-café in SOCK op 14 oktober vanaf 18.30 uur. Inschrijven kan hier.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten