Studente Laura (21) kookt achtgangenmenu op geheime locatie: “Dineren op een plaats waar je anders niet gemakkelijk komt”

Laura Van den Daele bereidt alle gerechten voor in de keuken van haar ouders in Sint-Martens-Latem. ©  fvv

Sint-Martens-Latem -

Studente Laura Van den Daele (21) organiseert een diner op een geheime locatie met een achtgangenmenu. Het ‘secret fine dining’ concept sluit aan bij haar cateringbedrijf Boum Bouche, waarmee ze de verfijnde wereldkeuken bij mensen thuis brengt.

Lotte Ruysschaert

Het nieuwe concept heet ‘Caché Ensemble’ en die naam past perfect bij de inhoud. “Het is een beetje samen verstopt zitten op een locatie waar je anders niet zou gaan eten. Dat mysterieuze spreekt mij aan”, zegt Laura.

Op 22 oktober heeft ze plaats voor twintig personen voor haar secret fine dining evenement. De geheime locatie geeft ze pas vrij op de dag zelf en bevindt zich op maximum dertig minuten rijden van Gent. “Het is ergens waar je anders niet zo gemakkelijk komt. De gasten eten buiten, maar het zal er warm genoeg zijn voor iedereen. Al nemen ze best wel een trui mee.” (lees verder onder de foto’s)

 ©  if

 ©  if

Fotograaf

In mei vond de eerste editie plaats. Toen bleek de geheime locatie een fruitpluktuin in Dentergem te zijn. Bij het concept hoort een achtgangenmenu en ook een fotograaf die je achteraf foto’s bezorgt. Laura verzorgt de mise-en-place thuis en doet de afwerking van het eten ter plaatse. Enkele gerechten maakt ze voor de ogen van de gasten. Bij het menu horen ook aangepaste wijnen of non-alcoholische dranken. Per persoon bedraagt de prijs honderdvijftig euro.

De avond vindt plaats in het thema ‘Into the wild’. “Dat past bij het seizoen. De verschillende gangen bestaan uit vlees-, vis- en vegetarische gerechten. Ik kan het menu ook volledig vegetarisch maken als iemand dat wenst.”

INFO: Inschrijven voor Caché Ensemble kan via www.boumbouche.com.

 ©  if

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent