Nadat eerste 100 stuks op een paar uur tijd de deur uit waren: Assenede schenkt nog eens 200 gezinnen een gratis boom

© gemeente Assenede

Assenede -

De ‘Behaag je tuin’-actie, waarbij de gemeente Assenede gratis bomen weggeeft aan haar inwoners, is zo’n groot succes dat ze uitgebreid wordt: nadat de eerste 100 bomen op een paar uur tijd de deur uitvlogen, komen er nog eens 200 bij.

Chris Thienpondt

De gemeente Assenede wil tegen 2030 één nieuwe boom per inwoner aanplanten. De actie is een onderdeel van het lokale energie- en klimaatpact. “Zo zorgen we voor een groenere en gezondere omgeving waar het aangenaam vertoeven is”, zegt schepen van Milieu Hilde Baetslé (SamenPlus). Via de actie ‘Behaag je tuin’ van Regionaal Landschap Meetjesland en Leievallei krijgen 300 gezinnen een gratis boom: de eerste 100 zijn al weg, 200 nieuwe volgen. “Het gaat voornamelijk om inheemse soorten die een grotere overlevingskans hebben omdat ze al lang in onze streken voorkomen, zoals meidoorn en boskoop. Deze bomen hebben een grote ecologische waarde en komen de biodiversiteit ten goede.”

Wie niet bij de eerste inschrijvers behoort, wordt op een reservelijst geplaatst en krijgt voorrang bij de editie van volgend jaar. De actie loopt tot en met 27 oktober. De bomen worden verdeeld op 10 december.

De verdeling van de bomen verloopt via een online inschrijvingsformulier op www.assenede.be/inschrijven. Wees er snel bij, want op is op. Per adres kan slechts één boom aangevraagd worden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten