Mogelijke IS-terroristen gearresteerd in Duitsland

 ©  Shutterstock

In Duitsland zijn drie vermoedelijke leden van terreurgroep IS gearresteerd en in voorlopige hechtenis geplaatst. Dat meldt het Duitse federaal parket.

Bron: BELGA

Een man zou sinds zijn veertiende hebben deelgenomen aan gevechtsoperaties van IS en later in een deradicaliseringsinrichting een groep jongeren hebben geleid die onder meer medegevangenen en ongelovigen met fysiek geweld lastigvielen. De jongen was op elfjarige leeftijd door zijn moeder meegenomen naar Syrië, die zich met haar partner had aangesloten bij IS en het kind opvoedde volgens de IS-ideologie. 

Het federaal parket beschuldigt verder een vrouw ervan rijdiensten te hebben verleend aan een vrouwenbataljon van IS en explosievengordels te hebben vervaardigd. Die waren bedoeld voor een aanval op een Duits muziekfestival die uiteindelijk niet doorging. 

Een andere gearresteerde vrouw zou hebben geprobeerd andere vrouwen te overtuigen naar Syrië te trekken en zich bij IS aan te sluiten. Nadat de vrouw zich in 2019 had overgegeven en in een Koerdisch kamp was geplaatst, zou ze daar een andere gevangene hebben aangemoedigd terwijl ze een mogelijke “afvallige” mishandelde.

De drie Duitsers waren woensdagavond vanuit het detentiecentrum Roj in het noordoosten van Syrië naar Frankfurt gevlogen in het kader van een repatriëringsoperatie van de Duitse regering. Agenten van de federale politie en de federale recherche hebben de verdachten op de luchthaven gearresteerd.

Aangeboden door onze partners