Basketbal Tweede Landelijke Vrouwen Feniks Gent - Wildcats Gavere

Feniks van coach Ruben Glorieux gaat op zoek naar twee op twee: “We hebben een goed uitgebalanceerde ploeg”

Ruben Glorieux ©  NDM

Gent -

Feniks Gent ontvang zaterdag de buren van Wildcats Gavere. Omdat beide ploegen hun openingsmatch wonnen, wordt met relatief gerust gemoed uitgekeken naar de derby. De opworp in de Hekers in Zwijnaarde vindt om 16.20 uur plaats.

Johan Gaudissabois

Feniks Gent zette afgelopen weekend met duidelijke 54-69-cijfers Avanti Brugge opzij. De Gentse coach Ruben Glorieux blikt tevreden terug.

”We zetten op Avanti een sterke teamprestatie neer, al was ik er vooraf nochtans niet gerust in, want we moeten sedert vorige week woensdag nu ook Ella Staelens missen wegens een afgerukte kruisband”, aldus Glorieux. “Het was vooral pijnlijk dat Ella die blessure nog opliep in een vriendenmatch op Gentson. Het blijft uiteraard een feit dat ik nog altijd kan uitpakken met tien valabele speelsters. Het Feniks Gent dat dit jaar aantreedt, is absoluut een knap uitgebalanceerde ploeg. Of we dan naar de top mikken? Dat zou ik nu nog niet durven stellen, maar we ambiëren wel een plaats in de top vier van onze poule. Wildcats Gavere is sowieso niet te onderschatten. Gelet op de transfers die zij deden in het tussenseizoen verwacht ik dat zij zeker ook meer dan zomaar kandidaat zijn voor die top vier. Ik denk zelfs dat ze, als het kan, willen promoveren naar eerste landelijke. Het zal dus zeker niet gemakkelijk worden zaterdag, maar gelet op het thuisvoordeel dat wij genieten, ga ik toch uit van winst”, besluit Glorieux aldus hoopvol.

Wildcats-coach Ronald Grunewald:”Feniks is heel sterk dit jaar”

Bij Wildcats Gavere geniet men nog na van de ruime 69-48-zege tegen Carrefour Blankenberge.

“Dit was een match die we absoluut moesten winnen”, relativeert Wildcats-coach Ronald Grunewald toch enigszins. “Ik ben heel tevreden over mijn ploeg. Iedereen heeft zich zowel defensief als offensief helemaal gegeven. Of deze zege perspectief biedt naar de match op Feniks toe? Feniks is toch van een ander niveau dan Blankenberge. De Gentenaars zijn dit jaar heel sterk. De zege van afgelopen week zorgt er sowieso mede voor dat nu zaterdag alles mag, maar niets moet. Uiteraard gaan we voor winst, maar het is geen ramp als we toch moesten verliezen.”

Lees ook

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent