Na jaren leegstand vindt zwembad Rooigem eindelijk uitbater voor cafetaria. Nu nog één probleempje oplossen …

Gent -

De bezoekers van zwembad Rooigem kunnen al sinds mei 2020 niet meer terecht in de cafetaria. Uiteindelijk duurde het meer dan twee jaar voor beheerders Farys en Stad Gent een nieuwe uitbater vonden. Het plan was om op 1 augustus de deuren opnieuw open te zwaaien, maar daar stak de brandweer een stokje voor.

Geert Neyt

Het was met spijt dat de vorige uitbaters Dennis en Tessa in mei 2020 na zes jaar afscheid namen van hun trouwe klanten, de zwemclubs en de redders. Sindsdien staat de cafetaria van het zwembad leeg. Door geplande werken, door de corona-lockdown, maar ook omdat het een hele tijd duurde voor Stad Gent en Farys een geschikte opvolger vonden.

“Het was de bedoeling dat op 1 augustus de cafetaria opnieuw zou openen”, zegt Bruno Pessendorffer van Farys. “Maar als gevolg van nieuwe regels over de brandveiligheid vond de brandweer bij een controle een aantal zaken die niet in orde waren. Zo moest een muur worden uitgebroken om de evacuatie naar buiten in geval van nood mogelijk te maken.”

“Het enige wat nu nog moet gebeuren, is buiten een brandtrap plaatsen. Als alles vlot verloopt, verwachten we dat de cafetaria tegen de herfstvakantie, begin november, kan heropenen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent