Café De Penge online te koop: “En anders veiling van volledige inboedel”

Café De Penge staat bekend om de speciale bieren en het authentieke interieur. © RR

Turnhout -

Het oudste café van Turnhout zoekt nieuwe uitbaters. Na een faillissement hebben geïnteresseerden nog tot en met 15 oktober de tijd om een bod uit te brengen. Anders wordt het authentieke interieur verkocht.

Wouter Adriaensen

De Penge is een Turnhouts icoon. De historische figuur natuurlijk, kwajongen Petrus Hendrikx, de Turnhoutse evenknie van de Witte van Zichem, van wie de avonturen vereeuwigd werden door schrijver René Daniëls. Maar ook het café, open sinds 1891 en als dusdanig het oudste van Turnhout, bekend om het ruime aanbod van speciale bieren en om het authentieke interieur.

Vier jaar geleden maakten Rudy Leysen en Anja Wouters hun droom waar om een eigen café open te houden. De coronacrisis en gezondheidsproblemen dwongen het koppel echter om de deuren van De Penge te sluiten. Het overnamedossier is in handen van curator Ronny Ceusters, lid van de balie van Turnhout. Samen met onlineveilingplatform Vavato uit Lokeren zoekt hij nieuwe eigenaars.

Stoelen uit het klooster

“Oorspronkelijk bevond het café zich in een industriegebied, waardoor het merendeel van de bezoekers arbeiders waren die hun lunchtijd en loon kwamen spenderen in het café”, klinkt het bij Vavato. “Het interieur heeft ook een geschiedenis. De stoelen komen uit het klooster tegenover het café en de eerste verdieping is gevuld met meubelen uit een antiek café in Rotselaar.”

De Penge wordt nu online ter overname aangeboden. Het handelsfonds omvat de volledige inboedel en het café zelf. “We trachten gepassioneerde uitbaters te vinden die het 131 jaar oude café in ere zullen houden”, zegt curator Ronny Ceusters. “Door de gunstige huurvoorwaarden verwachten we veel gegadigden.” Als er geen overname volgt, gaat de volledige inboedel onder de hamer bij Vavato. (woad)

www.vavato.com

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten