Voedselteam Eeklo zet korte keten in de kijker en trakteert op proevertjes

Bernadette Vandercammen, Ilse Vromman en Anneleen Deplae van Voedselteam Eeklo. © mwm

EEKLO -

Voedselteam Eeklo gooit vrijdag 7 oktober de deuren open voor het grote publiek. “Van 16 tot 19 uur trakteren we in ons depot aan de Vrombautstraat 29 op lekkers, klaargemaakt met producten uit ons uitgebreide aanbod”, zegt regioverantwoordelijke Ilse Vromman.

Michel Wijne

Voedselteam Eeklo is de lokale afdeling van vzw Voedselteams, een vereniging die al meer dan 25 jaar ijvert voor een kleinschalige, duurzame land- en tuinbouw en het uitbouwen van lokale economieën. Op het vlak van korte keten speelt de organisatie een voortrekkersrol. “We promoten biodiversiteit en creëren een directe band tussen landbouwers, producenten en consumenten”, klinkt het.

Landbouwers die hun producten willen verdelen via het Voedselteam, moeten voldoen aan de principes van de agro-ecologie, waarbij voedsel op een duurzame manier geproduceerd, verwerkt en geconsumeerd wordt. “De boeren sluiten de kringloop zo dicht mogelijk bij het bedrijf en bieden hun producten aan op de lokale markt, waar consumenten er een eerlijke prijs voor betalen”, aldus Vromman.

Al dat lekkers van lokale producenten kan besteld worden op www.voedselteams.be/eeklo, waar ook proefbestellingen geplaatst kunnen worden. Momenteel zijn er 25 gezinnen lid. Bestellingen kunnen afgehaald worden op vrijdag van 15 tot 19 uur.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten