Bewoners geëvacueerd door gaslek bij werken aan stedelijke basisschool in Steenstraat

Het gaslek ontstond tijdens graafwerken in de Steenstraat. © bfr

Roeselare -

Bij graafwerken in de Steenstraat in Roeselare ontstond donderdag iets voor 14 uur een gaslek. De bewoners van enkele aanpalende woningen moesten even hun woning verlaten.

Bert Feys

Momenteel zijn er nabij de stedelijke basisschool De Brug langs de Brugsesteenweg grote werken bezig. De school krijgt onder andere een nieuwe sporthal, een groene speelplaats en een groene parking. In deze fase van de werken worden er onder andere graafwerken uitgevoerd langs de Steenstraat. Bij die graafwerken raakte een graafmachine donderdag kort na de middag een gasleiding waardoor er een gaslek ontstond.

De brandweer snelde onmiddellijk ter plaatse en beveiligde de omgeving. “De bewoners van de dichtstbijgelegen woningen hebben we uit voorzorg geëvacueerd”, aldus brandweerofficier Rob Nachtergaele. Voor de kinderen die les volgden in de achterliggende schoolgebouwen was er geen gevaar. Zij konden gewoon de lessen verderzetten.

Onder andere een bejaarde vrouw werd onmiddellijk opgevangen door de buren. Een medewerker van Fluvius werd opgeroepen om het gaslek te herstellen. Tot dat gebeurd was, bleef de Steenstraat afgesloten tussen de Brugsesteenweg en de Gitsestraat.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten