Joke en Khalil heropenen brasserie Het Brughuis: “Het nieuwe interieur is hip, maar vers koken blijft onze troef”

Joke Van Craen en Khalil Hassouni in hun vernieuwde zaak Het Brughuis in Leest. © Joris Herregods

Leest -

Joke Van Craen (42) en Khalil Hassouni (50) hebben in Leest (Mechelen) brasserie Het Brughuis weer geopend. De opfrisbeurt die het koppel aanvankelijk voor ogen had, is een forse make-over geworden. Het hele gebouw, pal naast de Zennebrug, oogt modern en hip. “Eigenlijk heeft alles hier een metamorfose ondergaan. Het dagvers en smaakvol koken, blijven we hoog in het vaandel dragen. Dat is het enige dat nog overblijft van het oude Brughuis”, zegt Khalil.

Leo De Nijn

Het Brughuis, vlak bij de Zennebrug en met het natuurgebied Bleukensweide als achtertuin, was al langer toe aan een opfrisbeurt. Khalils droom was om de zolder van Het Brughuis te renoveren tot feestzaal. “Architecte Anneke Crauwels en haar team gingen aan het brainstormen. Maar het prijskaartje van de zolderrenovatie liep vrij hoog op. Daarop hebben we de knoop doorgehakt om onze brasserie van kop tot teen te vernieuwen en in de zaak een aparte ruimte te creëren voor feesten, vergaderingen of zelfs seminaries”, zegt Joke Van Craen.

Het Brughuis 2.0. © Joris Herregods

Modern interieur

Maar de grondige opfrisbeurt is een totale make-over geworden. “We hebben het hele interieur gestript. Er is een nieuwe bar bijgekomen en het aantal zitplaatsen is van 70 naar 90 gegaan. We hebben nu ook een aparte ruimte die we eventueel kunnen afsluiten voor feestjes, vergaderingen of zelfs bedrijfsseminaries. Kortom, we hebben het interieur moderner en hip gemaakt om het voor de klanten zo gezellig mogelijk te maken”, zeggen de uitbaters.

Op het gelijkvloers van het restaurant hebben de uitbaters een akoestisch plafond laten aanbrengen. “Het rumoer waarmee de klanten soms te maken hadden, is hierdoor helemaal weggewerkt. Achteraan de zaak hebben we nu ook een grote wijnkast. De vroegere wijnkaart met foto’s aan de klanten tonen, behoort nu ook tot het verleden. We hebben onze tuin laten heraanleggen en op ons buitenterras gaan de komende zomer nieuwe zitjes en tafels te zien zijn”, geeft Joke nog mee.

© Joris Herregods

Zelfde concept

Het Brughuis mikt in de toekomst ook een beetje meer op het bedrijfsleven in het Mechelse. “In onze aparte bedrijfsruimte, met zicht op de Bleukensweide, is ook een beamer en een scherm ter beschikking. Het is hier echt zalig vergaderen in het groen.”

Hoe de uitbaters de toekomst tegemoet zien? “Ons interieur steekt nu in een nieuw kleedje. Dat gaat voor veel klanten een verademing zijn. Maar waar we niet aan raken, is ons concept van onze koks in de keuken. Alles dagvers bereiden, is en blijft onze grote troef. Er is een maandmenu, er zijn om de twee weken nieuwe suggesties en we houden onze lunch op de kaart aan 25 euro. Tussen 14 en 17u serveren we drankjes, pannenkoeken of ijsjes, maar ook kleine tapasschotels kunnen besteld worden”, benadrukt Joke.

De wijnkast. © Joris Herregods

Energiefactuur verviervoudigd

“De horeca maakt momenteel harde tijden mee. Ook bij ons is de energiefactuur bijna verviervoudigd. Daar zijn we bezorgd over. De klant mag hier niet het slachtoffer van zijn. Maar we zijn doorzetters. Bovendien zijn we in onze vernieuwde zaak kunnen starten met onze zes vaste personeelsleden. Samen gaan we hier een nieuw en mooi verhaal neerzetten”, klinkt het bij de enthousiaste Leestse uitbaters.

www.hetbrughuis.eu

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten