Kuehne+Nagel zoekt 170 medewerkers via blind auditions

Kuehne+Nagel heeft voor de plants in Geel en Tessenderlo voor de eindejaarsperiode 170 vacatures. © RR

Geel -

Het logistieke bedrijf Kuehne+Nagel zoekt voor dit jaar 170 nieuwe uitzendkrachten voor de sites in Geel en Tessenderlo. Daarvoor organiseert het op 13 oktober een creatieve jobdag.

Hans Otten

De Zwitserse logistieke dienstverlener Kuehne+Nagel bereidt zich samen met Tempo-Team voor op de eindejaarsperiode, een traditionele piektijd in de sector. De bedoeling is dat het bedrijf voor de plants in Geel en Tessenderlo 170 bijkomende werknemers in stelling brengt. Een deel daarvan betreft tijdelijke tewerkstelling rond de feestdagen, voor een ander deel plant Kuehne+Nagel vaste tewerkstelling na de interimperiode. Om die mensen te vinden, staan jobdagen gepland in Geel (13 oktober) en Tessenderlo (27 oktober).

Net zoals het bedrijf vorig jaar een transpaletrace organiseerde om de juiste mensen te vinden, pakt het deze keer uit met een originele aanpak. “Kandidaten nemen deel aan een blinde auditie, gelijkaardig aan het VTM-programma The Voice, waarbij sollicitanten zichzelf voorstellen aan de hand van een interview of een talent dat ze willen tonen. De teambegeleiders draaien hun stoel om voor de kandidaten die hen overtuigen van hun kunnen en overhalen daarna de sollicitanten om zich aan te sluiten bij hun team”, klinkt het bij Kuehne+Nagel.

Gevormde teams krijgen nadien van de supervisor een rondleiding door het magazijn met bijkomende uitleg over het bedrijf. Bij wederzijdse interesse volgt een contractvoorstel. Dit moet niet enkel voor een snelle en efficiënte aanwerving zorgen, maar verlaagt ook de lat om te solliciteren.

jobs.kuehne-nagel.com/belux/nl

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten