Slachtoffer van gruwelijke moord aan Belgische grens geïdentificeerd

Het slachtoffer is Diana Santos, een 40-jarige Portugese vrouw. 

Het lijk dat twee weken geleden werd aangetroffen in het Franse Mont-Saint-Martin, nabij het drielandenpunt, is geïdentificeerd. Het gaat om de 40-jarige Diana Santos. De vrouw van Portugese afkomst werd op gruwelijke wijze vermoord. Over de dader is nog niets bekend.

Gilles LiesenborghsBron: L'Avenir

Het onthoofde lichaam werd al aangetroffen op 19 september. Een 16-jarige jongeman zag het lijk liggen achter een verlaten gebouw in de buurt van het gemeentehuis van Mont-Saint-Martin. Met behulp van de broer van het slachtoffer konden de autoriteiten nu achterhalen om wie het gaat. Vitor Santos herkende zijn zus dankzij haar tatoeages.

De Portugese Diana Santos woonde al een viertal jaar in Athus, een dorpje aan de Belgisch-Luxemburgse grens, en werkte er als serveerster en keukenhulp in een café. Ze heeft ook een 22-jarige zoon, die nog in Portugal woont.

De moord vond vermoedelijk op een andere locatie plaats dan waar het lichaam werd gevonden. De dader is vooralsnog onbekend. Het parket weigert commentaar te geven.

Op 22 oktober wordt er in ook een ‘witte mars’ georganiseerd voor de vrouw. Aanwezigen wordt gevraagd om een witte ballon mee te nemen.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten