Zemstenaar filmde in het geheim eigen (ex-) echtgenote

Een man uit Zemst heeft zich donderdag voor de Brusselse correctionele rechtbank moeten verantwoorden omdat hij stiekem naaktbeelden had gemaakt van zijn eigen echtgenote. De feiten kwamen aan het licht nadat het koppel uit elkaar ging.

Bron: BELGA

Die echtscheiding vond drie jaar geleden plaats, maar liep allesbehalve vlot. Het koppel maakte over zowat alles ruzie, onder meer over de vraag van de vrouw om nog een aantal foto’s van hun gezamenlijke kinderen te krijgen. Die stonden op de harde schijf van de computer van de man, die weigerde ze goedschiks door te sturen. De vrouw nam daarop het heft in eigen handen en ging op de computer zelf op zoek naar de bewuste kinderfoto’s.

Daarbij stootte ze echter op heel ander beeldmateriaal, meer bepaald foto’s en filmpjes van zichzelf in de douche, tijdens het vrijen met haar echtgenoot, en zelfs van het decolleté van haar eigen moeder. De vrouw stapte naar de politie en bij zijn verhoor kon de man weinig anders dan bekennen dat hij een verborgen camera had opgesteld om zijn vrouw en hun betrekkingen te filmen zonder haar medeweten.

“Dit kan niet door de beugel, je kan niet zonder toestemming beelden maken van iemand, ook niet van je eigen echtgenote”, zei het parket, dat een gevangenisstraf van 15 maanden vorderde tegen de Zemstenaar. Diens advocaat voerde aan dat de klacht van de vrouw kaderde in een vechtscheiding en pleitte voor enige mildheid. Het vonnis valt op 20 oktober.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten