Banners Agrotopia krijgen nieuw leven als winkeltas of toiletzak: “Stuk voor stuk uniek en genummerd”

De shopping- en toiletzakken zijn vanaf vrijdag verkrijgbaar via de webshop van de provincie. © if

Roeselare -

De provincie West-Vlaanderen heeft de banners van ‘Agrotopia, een festival van de toekomst’, dat in september 2021 werd georganiseerd in de gelijknamige dakserre in Roeselare, gerecycleerd tot winkeltassen en toiletzakken.

Bert Feys

De provincie wou de banners, in totaal goed voor 675 vierkante meter, niet verloren laten gaan. “We gingen in zee met het maatwerkbedrijf Groep Weerwerk uit Roeselare, dat reclametextiel verwerkt tot nieuwe duurzame producten onder de merknaam HOOS”, zegt gedeputeerde Bart Naeyaert (CD&V).

Het maatwerkbedrijf maakte van de spandoeken kleurrijke winkeltassen en toiletzakken, goed voor in totaal 1.155 stuks. “Elke zak is genummerd en ziet er anders uit, wat het een uniek verzamelstuk maakt.”

De zakken zijn voorzien van het bijschrift ‘ik was ooit een banner op Agrotopia’ en ook de handtekeningen van de drie curatoren van het festival staan er op. TV-maker Lieven Scheire, comedian henk Rijckaert en wetenschapswatcher Hetty Helsmoortel leidden vorig jaar alles in goede banen.

Een winkeltas kost 25 euro, een toiletzak 16 euro. De zakken zijn vanaf vrijdag 7 oktober om 10 uur verkrijgbaar via de webshop van de provincie West-Vlaanderen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten