Ook politiezones uit regio nemen deel aan nationale flitsmarathon: meeste overtreders in Hageland

Ook aan de Waversebaan werd geflitst. ©  Politie Leuven

Oost-Brabant -

De meeste politiezones uit de regio namen deel aan de nationale flitsmarathon die woensdag om 6 uur begon en 24 uur later weer eindigde. In het Hageland liepen in verhouding het meeste aantal bestuurders tegen de lamp: maar liefst veertien procent van de gecontroleerde chauffeurs reed te snel.

Maarten De Cock

Politie Hageland, dat verantwoordelijk is voor de gemeenten Bekkevoort, Geetbets, Glabbeek, Kortenaken en Tielt-Winge, betrapte in verhouding het hoogste aantal overtreders. 181 bestuurders van de 1.270 gecontroleerde voertuigen bleek te snel te rijden. Zo kreeg 14 procent een proces-verbaal.

In Herent en Kortenberg werden er 1.248 voertuigen gecontroleerd op overdreven snelheid. 113 bestuurders, oftewel meer dan 9% van de gecontroleerde chauffeurs, waren in overtreding. De politie stelt een stijging vast van het aantal overtreders in vergelijking met de vorige editie van de flitsmarathon in maart van dit jaar. Toen waren 5,7% van de bestuurders in overtreding.

In Landen, Tienen, Linter en Zoutleeuw waren er zowel bemande als onbemande flitscontroles. Bij de bemande controles werden er 94 pv’s opgesteld van de 3.337 voertuigen die passeerden, wat neerkomt op 2,8 procent. Bij de onbemande controles werd er amper 0,3 procent van de bestuurders beboet.

52 kilometer per uur te snel

De Leuvense politie zag 86 bestuurders van de 2004 (4,3%) voorbijrijdende voertuigen te snel rijden. De grootste snelheidsinbreuk werd vastgesteld in de Koning Leopold III-laan. Daar reed een automobilist 60 km/u in de zone 30. In Boortmeerbeek, Haacht en Keerbergen werden 70 bestuurders van de 1.105 voorbijrijdende voertuigen geflitst, wat neerkomt op een percentage van 6,3% aan inbreuken. Politie Druivenstreek controleerde 4322 voertuigen, waarvan er 231 (5,3%) de snelheidsbeperkingen niet naleefden. Er werd ook een rijbewijs ingetrokken, doordat een bestuurder 122 km/uur reed waar er maximum 70 km/uur is toegelaten.

Zone Lubbeek nam ook deel aan de flitsmarathon, maar door technische problemen werden er slechts 26 pv‘s uitgeschreven. Politie Voer en Dijle nam niet deel, aangezien hun mobiele flitser niet kon ingezet worden.

Vanuit de politiezones Aarschot, BRT en Demerdal ontvingen we voorlopig nog geen cijfers.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten